Image default

A magasból is figyelik Spanyolország partjainál a barázdásbálnákat (Videó)

A közönséges barázdásbálna, amely 24 méteres testhosszával a világ második legnagyobb bálnafaja, a világ számos részén, köztük a Jeges-tengerben, az Atlanti-óceánban és a Földközi-tengerben is előfordul – írja az Élő Bolygónk.


A Spanyolország északkeleti partjainál évente összegyűlő és táplálkozó barázdásbálnákat, amelyek között rendszeres visszatérők is vannak, drónokkal figyelik meg. Ezek a méltóságteljes tengeri állatok az évszakokhoz igazodva vándorolnak az óceánok között, hol táplálkozóterületeikre, hol melegebb vizekbe, hogy világra hozzák borjaikat.

A spanyolországi EDMAKTUB Association nevű tudományos szervezet a közönséges barázdásbálnák viselkedésének és vándorlásának dokumentálásával foglalkozik.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az elmúlt hét évben a szervezet csaknem 700 órányi filmfelvételt készített az északkelet-spanyolországi Katalónia partjainál, Barcelonától és Tarragonától délre összegyűlő és táplálkozó bálnákról.[/perfectpullquote]

Élő Bolygónk nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas bírságot kapott, mert fél évvel korábban nem szedte fel a kutyaürüléket

magyarallatvedo

Hős búvár mentett meg egy illegális halászhálóba szorult bálnát – videóval

Eszti_mav

Izlandon hamarosan tilos lesz a bálnavadászat

magyarallatvedo