Image default

A tolnai állatkínzó sem megy börtönbe, csak felfüggesztettet kapott a 6 rendbeli állatkínzás miatt!

A tolnai állatkínzó sem megy börtönbe, csak felfüggesztettet kapott a 6 rendbeli állatkínzás miatt!

A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna – közölte a Szekszárdi Törvényszék Sajtóosztálya.

Illusztráció

Az ítélet szerint a vádlott Tolnán élt, és az ingatlanán hat kutyát tartott. 2023 nyarán azonban a vádlott elköltözött a tolnai házból, a kutyákat pedig a ház udvarán magára hagyta. A vádlott az ebek gondozásáról és ellátásáról nem gondoskodott megfelelően, elhanyagolta őket, nem biztosított számukra elegendő táplálékot és folyadékot. Az állatok élettere szűk, vizelettel és ürülékkel szennyezett volt, ápolásukat és gyógykezelésüket nem végezte el.

A kutyák mindegyike bolhás és atkás volt, közülük háromnak a testén kezeletlen sebek voltak, több kutya bordája és medencéje is látható volt a soványság miatt.

A vádlott végül mind a 6 kutya tulajdonjogáról lemondott, az állatokat a Szekszárdi Kutyamenhelyen helyezték el.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A járásbíróság a vádlottat – halmazati büntetésül –

6 hónap fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette. Az előzetes mentesítés hatályát veszti, ha a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását elrendelik. A bíróság továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős – közölte a Sajtóosztály.

Szekszárd, 2024. április 24.

(Forrás: Szekszárdi Törvényszék Sajtóosztálya, Fotó: Illusztráció- Shutterstock)

Magyar Állátvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Közeleg a karácsony: a szaporítók minden eszközt bevetnek a pénz érdekében

Marci

Szétlőtte a kutya lépét, de az ügyészség szerint ez nem fájt annyira

magyarallatvedo

Unatkozott a vadász a lesen, úgyhogy inkább a nyakörves házi cicát lőtte le!

Erik