Image default

Állatkínzó volt gyilkos lett: Hat éves gyereket ölt meg a szekszárdi férfi

Kutyát égetett el, állatokat ölt és boncolt az a drogos, mentálisan beteg férfi, aki tavaly saját hat éves unokahúgát gyilkolta meg különös kegyetlenséggel Szekszárdon. Az eset ismét rávilágít arra, hogy komoly összefüggés van az állatkínzás és az emberek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények között.

Közismert állatkínzó az elkövető

Az MTI tájékoztatása szerint 20 év fegyházra ítélték egyelőre nem jogerősen azt a szekszárdi férfit, aki brutális kegyetlenséggel, aljas indokból ölte meg mindössze hat éves unokahúgát. A gyilkos egy időzített bomba volt a saját családja szerint is, ugyanis korábban állatokat kínzott.

Az egyik bulvárnapilap még tavaly számolt be arról, hogy a drogos, mentálisan beteg férfi agresszivitása és veszélyessége mindenki számára köztudott volt. Saját szülei ismerték be a Blikknek, hogy már gyerekkorában állatokat ölt és boncolt. “Volt, hogy a tűzbe dobott egy kutyát: tetszett neki, ahogyan az állat lángra kap” – fogalmaztak akkor az állatkínzó gyilkos szülei, akik annak ellenére nem tettek semmit, hogy tudták, fiuk egyszer embert is meggyilkol majd.

Aki állatokat kínoz, emberre készül

Az elmúlt két évtizedben számos tanulmány született már arról, hogy egyértelmű kapcsolat van az állatkínzásos esetek és az emberek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények között. Nemzetközi vizsgálatok támasztották alá, hogy az állatbántalmazások a családon belüli erőszak előszobái, azok pedig, akik gyermekként állatokat kínoznak, nagyobb eséllyel követnek el felnőttként emberek ellen is kegyetlenségeket. Mead például 1964-es tanulmányában egyenesen úgy fogalmazott, hogy az egyik legveszélyesebb dolog, ami egy gyerekkel történhet az az, hogy nem büntetik meg azért, ha bántalmaz vagy megöl egy állatot.

Vetter Szilvia állatvédelmi jogi kutató vizsgálatában emlékeztet Rigdon 1977-es következtetésére, amely szerint az állatbántalmazó gyermekek 61,5 százaléka a későbbiekben is folytatja ezt a viselkedést, a sorozatgyilkosok esetében pedig egy volt FBI ügynök figyelt meg egyértelmű kapcsolatot az állatkínzással.

https://www.facebook.com/105938354423876/posts/106713164346395/

A két terület közötti összefüggést a magyar hatóságokkal ellentétben az FBI valóban komolyan veszi, hiszen 2014 óta az állatkínzásos esetekben ugyanolyan módszerrel végzik az adatgyűjtést, mint az emberi élet ellen elkövetett bűncselekményeknél.

magyarallatvedelem.hu, fotó: ripost.hu

KAPCSOLÓDÓ

Lucy, a kutya hatalmas akaratról tett tanúbizonyságot: túlélt minden megpróbáltatást

Marci

Együttműködést írtak alá a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére

Marci

A kerítésen túlról lőhették le a család cicáját – brutális állatkínzás Hajdú-Biharban

magyarallatvedo