Image default

Állatvédelmi konzultáció: az állatviadalok nézőit is büntetnék a magyarok

Összesen 262 772 ember töltötte ki az állatvédelemről indított konzultációt – írja a metropol.hu.

A végeredményből kiderült, hogy az emberek 97,9 százaléka egyetértett azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya.

Ennél is többen, 99,4 százalék gondolja úgy, hogy a felelős állattartásra való nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni.

A konzultációban résztvevők többsége abban is egyetértett, hogy az állatok kiszolgáltatottságával visszaélő személyek ellen a hatóságok kölcsönös együttműködése kiemelten fontos annak érdekében, hogy az állatkínzás vagy a nem megfelelő bánásmód kellőképpen szankcionálva legyen.

Ahogy abban is, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön.

A legnagyobb egyetértés abban volt (99,7 százalék), hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után.

Az ember 86 százaléka pedig úgy gondolja, szükséges, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön, hiszen ez egy nyílt színen történő állatkínzás, ugyanis még a porondon is ütik az állatokat.

metropol.hu nyomán magyarallatvedelem.hu