Image default

Mintegy száz diáknak tartott állatvédelmi oktatást a rendőrség szakértőkkel kiegészülve

Közel száz diák edukációjáról gondoskodtak az állatvédelem témakörében külsős szakérők bevonásával – adta hírül a police.hu

Még szeptember 22-én tartott állatvédelmi edukációs napot a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya szervezte. A rendezvény helyszínéül a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal szolgált, és mottóját Peter Bamm német író adta.

„Ameddig az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak.”

A hivatalos beszámoló szerint Dr. Kancz Csaba, vármegyei főispán ünnepélyes megnyitóját követően dr. Vaczula József rendőrezredes, a vármegyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes beszélt. Az állatvédelem fontosságát hangsúlyozta,

példaként említve több, a közelmúltban történt bűncselekményt is.

Deák Gábor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület mérgezés-megelőzési koordinátora a mérgezéses esetekről és a felismerésről tartott előadást. Kitért benne a keresésre és kutyás nyomkövetés módszereire is statisztikai adatokkal és nemzetközi kitekintéssel egybekötve.

Bátky Gellért, a Duna-Ipoly Nemzeti Park őrkerület vezetője a természetjárás, túrázás szabályaira hívta fel a fiatalok figyelmét.

Az Állatorvostudományi Egyetem munkatársa, dr. Vetter Szilvia az állatkínzók és az erőszakos bűncselekmények elkövetői között lévő összefüggésekre irányította rá a figyelmet hazai és külföldi, hírhedté vált, konkrét bűnelkövetők példáján keresztül.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Szendviccsel kenyerezték le a csavargó kutyust a rendőrök

Viki

26 gólya hunyt el áramütés következtében – változásra van szükség

Marci

Rengeteg a gázolásos baleset – Tanácsok, hogy mindenki hazaérjen!

Viki