Image default

Ő maga is kerekesszékben él, így mozgáskorlátozott kutyákat fogad örökbe

Egy londoni nő, aki maga is gyermekkorától kerekesszékben él, mozgáskorlátozott kutyákat segít és támogat. A nehézségek ellenére mindent megtesz, hogy fedezni tudja az állatok kezeléséhez szükséges költségeket, lelkesen és töretlenül viseli gondját a kutyusoknak.

Mary Garland egy Facebook-csoportot hozott létre, melynek tagjai támogatják a gondozásába vett kutyákat. A csoportnak hála, már 8 kutyán tudott segíteni Mary: általában kerekesszékekre, állatorvosi kezelésekre fordítja a támogatói összeget.

Mary nagyon jól tudja, hogy milyen kiszolgáltatott és nehéz helyzetben vannak ezek a mozgáskorlátozott kutyusok, hiszen ő is 9 éves korától ízületi gyulladásban szenved. Elmesélte, hogy a fizikai fogyatékossága miatt nem tanácsolták neki, hogy örökbe fogadjon kutyákat, illetve hogy gondjukat viselje. Minden klisé ellenére ma már 4 kutya él Mary-vel, akik örökbefogadásuk előtt rengeteg traumát átéltek.

Közülük 3 kutya kerekesszékkel képes csak járni, a negyedik kutyus, Biddy pedig egy süket csivava. Pongo egy négyéves japán spitz, akit Koreából mentettek meg. Ami Aaront illeti, ő egy juhászkutya keverék, akit régi gazdája kidobott az erkélyről. Foxy egy balesetet szenvedett Romániában, ott sérült meg. „Az emberek mindig találgatnak, hogy Foxy vajon milyen fajta kutya lehet. Ez nekem egyáltalán nem számít, ő csak simán az én Foxym. Foxy szeret élni, imádja az embereket, és az emberek is imádják őt” – mesélte gazdája.

Nem csak Mary volt a kutyák segítségére, a kutyák is új életerőt adtak a mozgáskorlátozott nő számára. „Korábban depressziótól szenvedtem, de most, hogy a kutyákat minden nap meg kell sétáltatnom, sikerült kitörnöm ebből az állapotból, nagyon hálás vagyok nekik” – tette hozzá Mary Garland.

(Fotók: mylondon.news)

KAPCSOLÓDÓ

Jákob Zoli ugatni tanított egy yorkiet, de valami félre sikerült

Viki

24 órában az év 365 napján mentik a vadmadarakat

magyarallatvedo

Harmincnégy fuldokló kiskutyát találtak a németek egy magyar furgonban

magyarallatvedo