Image default

Iskolák jelentkezését várják az első Állatvédelmi Témahétre

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy Kormánybiztosi Titkársága szervezésében útjára indítják az Állatvédelmi Témahetet, mely az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál.

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek.

A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre.

A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is tervezik elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket.

Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

A kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így

a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják.

Az Állatvédelmi Témahéthez civil állatvédő szervezetek is csatlakozhatnak, hiszen ahogy a kormánybiztos kihangsúlyozta, céljuk, hogy a gyermekekben erősítsék a társadalmi szerepvállalást, ezáltal az önkéntesség és az adományozás fontosságát.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrálási időszak december 2-ig tart.

A tanintézmények és a civil szervezetek már regisztrálhatnak a www.allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

KAPCSOLÓDÓ

Hortobágyon épül fel a világ első madárszínháza – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Száraz kútba zuhant cicákat mentettek ki a tűzoltók Tarpán és Baktalórántházán

Marci

Gyönyörű sordélyok telelnek a kardoskúti pusztákon

Marci