Image default

Állatvédelmi továbbképzésen vehettek részt a veszprémi rendőrök

Megtartotta első állatvédelmi szakmai továbbképzését a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány. Az állatvédelmi szakértőkből álló gárda a Veszprém vármegyei rendőröknek tartott előadásokat.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2023. október 26-án Állatvédelmi szakmai napot tartott a főkapitányság színháztermében. Az esemény a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítványnak köszönhetően jött létre. A továbbképzési nap célja, hogy

országszerte gördülékenyebbé váljanak és egységesebben intézzék az állatvédelmi ügyeket.

A programon Dr. Vetter Szilvia „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” kuratóriumának elnöke tartott előadást. Ezt követően polgárőrség állatvédelmi tevékenységét Dr. Frigyer László r. alezredes NKE Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály vezetője és Morva László r. alezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály osztályvezetője ismertette.

Az Alapítvány által felkért szakértői gárda részeként tartott előadást Dr. Daróczi István és Dr. Nagy Csilla állatvédelmi szakjogászok, Dr. Kotora Noémi hatósági állatorvos, valamint Dr. Vincze Judit igazságügyi állatorvos szakértő is.

Dr. Vetter Szilvia, az alapítvány kuratóriumi elnöke az eseményt követően közösségi oldalán úgy fogalmazott:

kedves, érdeklődő fogadtatásban volt részük a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Hozzátette: azon dolgoznak, hogy a program minél hasznosabb, interaktívabb, “felhasználóbarátabb” legyen az állatvédelmi eljárások szereplői számára.

Ahogyan arról a Magyar Állatvédelem korábban már beszámolt, öt kategóriában tíz díjazott vehetett át elismerést az Igazságügyi Minisztériumban 2023. október 4-én, az Állatok világnapján. Az Év Állatvédő Állatorvosa, Jogásza, Állatkerti Szakembere, Civile és Közéleti Személyisége díjakat Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke adták át. A díjazottak névsora ebben a cikkünkben olvasható el.

Magyar Állatvédelem, fotók: Vetter Szilvia és a Veszprém vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Hármas iker farkaskölykök látták meg a napvilágot Nyíregyházán – VIDEÓ

Marci

Készíts te is cinkegolyó alternatívát házilag

Marci

Példás edukáció: Fókuszban az állatvédelem Litéren is

Viki