Image default

Tavaly 187, idén már 277 állatvédő szervezet kapott támogatást

Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást – közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Ovádi Péter elmondta, a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezet, ebből 277-et részesítenek támogatásban.

Minden formailag helyes pályázat támogatást nyert el – jegyezte meg.

A kormánybiztos nagy eredményként értékelte azt, hogy a nyertes pályázatok közül 237 társállatokkal foglalkozik. Emellett a nyertes pályázatok száma majdnem százzal nőtt a korábbihoz képest – mondta.

Ovádi Péter közölte, 40 nyertes pályázat mentőkutyákkal, valamint vadonélő, illetve haszonállatokkal foglalkozik. A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 300 ezer forinttól tízmillió forintig terjedhetett.

A kormánybiztos elmondta, szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudnak biztosítani. A legkisebb vissza nem térítendő támogatási összegben, 300 ezer forintban két pályázó részesül.

A nyertesek listája a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján elérhető.

Ovádi Péter kiemelte, az állatvédelem legfontosabb szereplői a civil szervezetek. Ezeknek az állatvédő szervezeteknek nagyon sokat köszönhetünk, ezért minden eszközzel megpróbálják támogatni őket – tette hozzá.

A kormánybiztos emlékeztetett, 2022-ben is írtak ki 500 millió forintos keretösszegű pályázatot a civileknek, akkor 187 szervezetet tudtak támogatni.

Ovádi Péter megköszönte a civil szervezeteknek az erőn felül végzett munkájukat.

Májusban jelentette be a kormánybiztos: rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett 500 millió forint keretösszegű pályázatra. A kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

A Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartják az állatvédelem területén a civil szervezetek munkájának segítését, az elmúlt két évben közel 1 milliárd 200 millió forintot fordítottak tevékenységük anyagi támogatására.

Híradó.hu – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Önfeledten játszanak, szaladgálnak a Fővárosi Állatkert leopárdkölykei – VIDEÓ

Marci

Zsákokba gyömöszölve várják a halált a macskák és kutyák Sanghajban – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Elvágták a kutya nyakát Sajóhídvégen

Viki