Image default

Fotón sikerült elkapni a pillanatot, ahogy egy anyasakál üldözi a kölykét elrabló sast

Elképesztő fotót osztott meg a minap a WAR, azaz a Wildlife At Risk International – Africa nevű szervezet a közösségi oldalán. A felvételt Ateeb Hussain vadfotós készítette, aki jókor volt jó helyen, hogy megörökíthesse az anyasakál akcióját.

A felvétel annyira szenzációs, hogy beválogatták az Africa Geographic év fotósa pályázatának a legjobbjai közé is.

A hős anyasakál mindvégig küzdött a kölykéért

Ahogyan a képen is látszik, a természet brutális, a dermesztő történetnek azonban ezúttal happy end lett a vége. A helyszín a kenyai Maasai Mara Nemzeti Rezervátum, ahol egy sas lecsapott egy parányi sakál kölyökre és magával ragadta. Az állat anyja azonban lesen volt és nem hagyta veszni kölykét.

Az anyasakál azonnal üldözőbe vette a sast, aki számára a kölyök időközben túl nehéznek is bizonyult, ráadásul feltehetően aggasztotta az anyaállat üldözése is.

A sas végül elengedte a kisállatot.

Úgy tudni, hogy az akciót követően a sakál nem csak látszólag sértetlen állapotban mentette meg kölykét, de egy barlangban is el tudta rejteni a vadászó madarak elől.

Ezt olvastad már?

A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának tájékoztatása szerint a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítványtól még májusban érkezett két nőstény aranysakál a sikeres felnevelést követően kiköltözhetett a végleges kifutójukba. Hatalmas, közel 1500 négyzetméteres terület áll rendelkezésükre, ami kellő változatosságot biztosít a két kíváncsi fiatal állat számára. A részletek ebben a cikkünkben olvashatók el.

Magyar Állatvédelem, fotó: Ateeb Hussain

KAPCSOLÓDÓ

Gyönyörű rétisast gyógyított meg a Hortobágyi Madárkórház

Erik

Webkamerán követhetjük a kis sasfióka mindennapjait

Marci

Kölyöknevelő programot indít a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Viki