Image default

Az állatvédelmi miniszteri biztos felülvizsgálná a gyepmesteri telepek működését

Ovádi Péter veszprémi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy többek között fel akar lépni az állatszaporítók ellen és felülvizsgálná a gyepmesteri telepek működését is.
A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításának és végrehajtásának konzultáción és széles társadalmi együttműködésen kell alapulnia – hangsúlyozta a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb elemei közé tartozik az ivartalanítási program folytatása, amelyre tavaly 100 millió forintot fordított a kormány.

Ezen kívül fontos fellépni a szaporítókkal szemben, akik a jogszabályokat és az előírásokat be nem tartva, megfelelő tudás és a szükséges engedélyek nélkül szaporítják az állatokat – mondta Ovádi Péter.

A miniszteri biztos hangsúlyozta azt is: a program fontos eleme, hogy a felelős állattartást már az iskolásokkal meg kell ismertetni, valamint hozzáfűzte, hogy a gyepmesteri telepek működését is felülvizsgálná a program részeként.

Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő a Facebook oldalán reagált Ovádi Péter bejelentésére. Az állatvédelmi szakpolitikus felhívta a figyelmet arra, hogy hosszú évek óta kéri a civil szervezetekkel együtt a kormánypártot, hogy vizsgálják felül a gyepmesteri telepek működését.
„Örülök neki, hogy most végre erre is sor kerülhet, hiszen Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos pénteken bejelentette ezirányú tervét” – írta, majd hozzátette: köztudott, hogy sok gyepmesteri telepen borzalmas körülmények uralkodnak, bízik abban, hogy ezen a területen is el tud végre indulni a változás.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Négyhetesek lettek a Baráthegyi és Vakvezető Kutya Iskola leendő vakvezető kutyái

magyarallatvedo

Ilyen fagyit adhatsz a kutyádnak, mi is kipróbáltuk

magyarallatvedo

Megdobáltak és egy gyereklapáttal vertek agyon egy sirályt

magyarallatvedo