Image default

Azok a gyerekek, akik háziállatok társaságában nőnek fel, sokkal egészségesebbek

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek számára fontos a steril és biztonságos környezet, csak így tudnak egészségesen felnőni. Azonban tudományosan bizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik háziállatok társaságában nőnek fel, sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben – írja a filantropikum.com.

Számos tanulmány alapján kimutatták, hogy a környezetünkben található baktériumok pozitív hatással vannak az egészségi állapotunkra. A háziállatok segítségével közelebb kerülhetünk a számunkra hasznos baktériumokhoz.

A háziállatok erősítik a gyerek immunrendszerét

Számos tényező befolyásolja immunrendszerünket, már 20 perc nevetés is pozitív hatással van, de a háziállatok jelenléte is igencsak hasznos az egészség szempontjából. Egy friss tanulmány alapján kimutatta, hogy már egy rövid együttlét, közös játszás a háziállatokkal is serkenti az immunrendszer működését. A kutyák például olyan mikrobákat hordoznak, amelyek erősítik a csecsemők egészségét.

Csökkentik az allergia és az asztma kialakulásának esélyét

Az allergia akkor alakul ki, ha a szervezetünk túlreagál ártalmatlan anyagokra és mikroorganizmusokra. A legtöbb ember azt hinné, hogy a háziállatok elkerülése csökkenti az allergiás reakciókat, ez azonban nem így van. Ha a gyermeke első életéveit háziállatok társaságában tölti, kisebb az allergiás megbetegedések kialakulásának kockázata. Ebben a tanulmányban megállapították, hogy azok a gyermekek, akik az istálló közelében nőttek fel, kevésbé vagy egyáltalán nem küzdöttek allergiás vagy asztmás megbetegedésekkel. Például a macskákkal élő újszülötteknél kisebb az asztma és más légúti megbetegedések kockázata.

Mozgékony életformát biztosít egy háziállat

Azok a gyerekek, akiknek háziállatuk van, sokkal mozgékonyabbak, nem töltenek annyi időt a monitor előtt görnyedve, természetközelibb és egészségesebb életet élnek. Ha azt szeretnék, hogy gyermekeink naponta többet mozogjanak, szerezzünk be egy kiskutyát.

Csökkentik a stresszt

Társadalmunk legfiatalabb tagjai is mindennapos stresszt élnek át, de a felnőttekkel ellentétben nem mindig tudják, hogyan kell ezt kezelni. A háziállatokkal való játszás csökkenti a kortizolt, a stresszhormont és a pulzusszámot, éppen ezért a háziállatokat gyakran használják terápiákban is.

A háziállatok javítják az autizmussal élő gyermekek szociális készségeit

A háziállatok mellett az autista gyermekek biztonságban érzik magukat, többet nevetnek, és társaikkal is kommunikatívabbak, amikor az állatok is jelen vannak. Számos állatot használtak már terápiás céllal az autista gyerekekkel kapcsolatban, és minden esetben pozitív eredményről számoltak be.

filantropikum.com nyomány magyarallatvedlem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Tippek, amikkel hosszan megőrizheted kutyád fogainak egészségét

Eszti_mav

Van egy kórház, ahol állatok látogatták meg a beteg gyerekeket

Eszti_mav

Macskanátha: okok, tünetek, kezelés

magyarallatvedo