Image default

Babyboom a magyar állatkertekben

Európai bölény, lámacsikó és négy kisoroszlán született.

20 kilogrammos bölényborjú született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Az intézmény tájékoztatása szerint a kis bika szeptember végén született, az első napokat még főként pihenéssel töltötte, ma azonban már szinte el sem mozdul az anyja mellől. A borjú 9 hónapos vemhességi időt követően, mintegy 20 kg-os testtömeggel jött a világra. Mire felnő, akár a 800 kilogrammos súlyt is elérheti majd.

Az állatkertben nem sokkal korábban lámacsikó is született. Az újszülött napközben, a látogatók szeme láttára látta meg a napvilágot, és ahogy az a lámáknál megszokott, néhány órával születését követően már saját lábán követte anyját. A csikó most még kizárólag anyatejjel táplálkozik, de néhány héten belül már el is kezdi kóstolgatni a felnőttek számára biztosított szénát és zöldtakarmányt, azonban féléves koráig nem mond le a tejről sem.

A Nyíregyházi Állatparkban pénteken mutatták be a négy kisoroszlánt, akik hat héttel ezelőtt vakon, foltos bundával látták meg a napvilágot.

Az eddig szépen gyarapodó kicsiket pénteken vizsgálták meg a park állatorvosai. A kölykök oltást kaptak és megmérték súlyukat is: a két hím egyaránt 7,3, a nőstények egyike 5,8, a másik 6,1 kilogrammos.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas erőfeszítésekkel küzdenek a Szabadkán talált kis oroszlán életéért

Erik

Ellentmondásos állítások: halálra marcangolta az oroszlán a 6 éves gyereket

magyarallatvedo

A kéktorkú tragopán Debrecenbe költözött

Marci