Image default

Baltával verte és motorja után kötötte kutyáját a hartai férfi

A láncon tartott eb átszökött a szomszéd ház udvarára, ahol megfojtott három tyúkot, ezért kapta a szörnyű büntetést – írja a BAON.hu.

Az ügyben a Kalocsai Járási Ügyészség 2020 októberében emelt vádat egy hartai férfi ellen. A vád szerint a vádlott a staffordshire bull terrier szuka kutyát a hartai lakóházának udvarán láncon tartotta. A kutya 2020. április 30-án kora délután átszökött a szomszéd ház udvarára, ahol megfojtott három tyúkot. A vádlott ekkor nem volt otthon, ezért a szomszéd telefonon értesítette a történtekről és az állatot a láncánál fogva hazavezette.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Miután a vádlott hazaért, elővett egy baltát, majd megragadta a kutya nyakán lévő láncot és a jobb kezében lévő balta élével többször fejen ütötte az ebet azért, hogy elpusztítsa. Az állat próbált szabadulni, de nem tudott megmozdulni. A vádlott rálépett a lábaira, hogy ne tudjon elmenekülni és tovább ütötte a baltával.[/perfectpullquote]

Ezután a vádlott a kutyát a nyakán lévő lánccal kihúzta az utcára és a láncnál fogva a segédmotorkerékpárja után kötötte. A vádlott a járművel a házától mintegy 1 km-re lévő Kékesi-tó melletti nádashoz húzta az ebet. Útközben az állat próbált felállni, dobálta magát, de a motorral nem tudott lépést tartani. A vádlott végül a tó déli oldala melletti úttesten megállt és a kutyát a láncánál fogva a nádas széléig húzta. Itt leszedte róla a láncot, majd az állatot hátrahagyva hazamotorozott.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A rendőrség által értesített állatvédők a sérült ebet állatkórházba szállították, ahol meggyógyították. Az állatot ezután örökbe fogadták.[/perfectpullquote]

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint tilos az állatnak indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani, így különösen az állatot nem szabad kínozni. E törvény megsértése esetén pedig az ügyész is jogosult keresetet indítani a tevékenységtől való eltiltás iránt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be a Kecskeméti Törvényszékhez, hogy a bíróság az állatkínzással vádolt férfit 5 évre tiltsa el a kedvtelésből tartott állatok tiltásától, valamint kötelezze a perköltség megfizetésére is. Az ügyész keresetéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

baon.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, Borítóképünk illusztráció / Shutterstock

KAPCSOLÓDÓ

Már gyanúsítottként kihallgatták a Bandi cicát az ablakon kidobó állatkínzót!

Erik

Szomszédháborúból állatkínzás – Megkéselték a kutyát, akit “ráküldtek” a haragosra

Eszti_mav

Nyúlketrecben tartotta kutyáját az állatkínzó

magyarallatvedo