Image default

Bestiálisan gyilkolta meg az unokája kutyáját, a bíróság szerint mégsem érdemel letöltendő börtönbüntetést

Állatkínzás bűntette miatt egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélt az Egri Járásbíróság egy idős férfit, aki ácsok által használt nagy méretű szöget vert unokája kutyájának fejébe, majd az ebet nyakig a földbe ásta – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a 76 éves szilvásváradi elkövetővel szemben. Az esetről azt írta: miután az állat elszökött a család közös otthonából, de megtalálták és hazavitték,

a nagyapa 2023 tavaszán úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves kutyát.

A férfi előbb egy 20 centiméter hosszúságú szöget vert a kutya homlokába, amivel beszakította az állat koponyacsontját, majd a még élő, fájdalmasan nyüszítő szibériai husky-t egy talicskába tette és kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe.

Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő vette észre, így találtak rá a tetemre.

A falubeliek ezután értesítették a rendőrséget és az állatorvost – tette hozzá a szóvivő.

A vádirat szerint a férfi súlyos traumát, az ezt követő fájdalommal és félelemérzettel pedig különös szenvedést okozott az állatnak. A járási ügyészség ezt figyelembe véve a tettét beismerő és megbánást tanúsító idős elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól.

Az Egri Járásbíróság az indítványt elfogadva egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte a vádlottat, akit kötelezett a bűnügyi költség megfizetésére. A végzés nem jogerős.

MTI

KAPCSOLÓDÓ

Megvagy haver! – Szabó Győző kamerán keresztül üzent a kutyáját megmérgező férfinak

magyarallatvedo

Kényszerpihenőre kerülnek a német rendőrkutyák az új állatvédelmi törvényük miatt

magyarallatvedo

Elvérzett a 6 éves kisfiú, nyakon harapta a család saját kutyája

magyarallatvedo