Image default

Így fogadták a gyermekotthon kis lakói az állatokat, akik állatvédelmi foglalkozásra érkeztek hozzájuk

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata. Az év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek. Ezeken kutyák, macskák, hüllők és rovarok is “közreműködnek” – mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

A programsorozat első állomásán, a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban Vetter Szilvia felidézte: az alapítvány tavaly kísérleti jelleggel kezdte el a kutyás foglalkozások szervezését hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek részére, akkor 1500 tanulóhoz jutottak el.

A program sikeresnek bizonyult, így idén kibővítve a kutyák mellett macskákkal, hüllőkkel és rovarokkal is találkozhatnak a gyerekek – tette hozzá.

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos azt mondta, a 2022-ben első ízben megszervezett állatvédelmi témahéten több mint 130 ezer, a tavalyin pedig több mint 250 ezer gyermek ismerkedhetett meg a felelős állattartással és tanulhatott az állatokról.

Az élő állatos bemutatók és foglalkozások mindig nagy sikert aratnak, így az alapítvánnyal közösen azon dolgoznak, hogy minél több gyermek találkozhasson ilyen formában is állatokkal, vehessen részt élő állatos foglalkozáson – emelte ki.

Az állatasszisztált bemutatókon a gyerekek közelebbről megismerkedhetnek a különböző állatok fajtatulajdonságaival, viselkedési jellemzőivel és a felelős állattartással járó feladatokkal.

Forrás: MTI, fotók: Ovádi Péter Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Új állatmenhely és kompetenciaközpont épül Veszprémben

magyarallatvedo

Cselekvő állatvédelmet hirdetett Ovádi Péter a haszonállattartásban is

Eszti_mav

Nyúlvásárlás helyett fogadj örökbe jelképesen!

magyarallatvedo