Image default

Mancs őrjárat: videón az első biztonsági őr macska

Egy fekete-sárga biztonsági mellényt viselő macska lazán elsétál egy fülöp-szigeteki plázában sorakozó rakat biztonsági őr mellett, akik arra várnak, hogy megkapják az utasításokat a műszakjukra.

Hatalmas a kóbor állomány

Conan, a hat hónapos kóbor macska néhány hónapja csatlakozott a fővárosban, Manilában található Worldwide Corporate Center biztonsági csapatához. Ő egyike azon szerencsés macskáknak, akiket a biztonsági őrök “nem hivatalosan” örökbe fogadtak Tették mindezt egy olyan városban, ahol macskák ezrei élnek az utcán.

 

Bár a macskák nem rendelkeznek a kutyák “biztonsági őr” képességeivel – és hajlamosak elaludni munka közben -, cukiságuk és társaságuk megkedveltette őket a 12 órás műszakokban dolgozó biztonsági őrökkel.

Conant néhány hetes korában mentette meg egy házvezetőnő, aki az épület parkolójában talált rá.

Ezt olvastad már?

ByeAlex kiscicamentéshez kér segítséget: Tokaj és Fényeslitke között egy úton fekvő macskát talált – számol be az Indirekt. Az elég rossz állapotban lévő állatnak az énekes habozás nélkül segített. Az eseményeket pedig a TikTok oldalán osztotta meg, ahol követőitől segítséget is kért.

Ahogy azt a videóban el is mondja, még soha nem került ilyen szituációba.

“Kaptunk itt Nyíregyházán a macskának egy gyors ellátást, mindenféle szurikat kapott. Aztán azt mondják, hogy valami betegsége, náthája az biztos, hogy van, de nem tudták biztosan megmondani. Úgyhogy holnap hozom vissza klinikára. Meg hát valószínűleg elütötték, de azért túl fogja élni” – számolt be a cica állapotáról az énekes. Bye Alex mentésének részleteiről ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Euronews nyomán Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hat dolog, amit minden macska megfogad újévkor

Eszti_mav

“Magyarország egy olyan útra lépett, ami javít a nemzetközi megítélésünkön”

Marci

Soha nem kapott még ekkora figyelmet az állatvédelem: az Országgyűlés hamarosan szavazhat

Marci