Image default

Az állatbarátok szavazatai alapján “Bodza” lett a neve a tündéri pécsi alpaka csikónak

Az állatbarátok szavazatai alapján “Bodza” lett a neve a tündéri pécsi alpaka csikóak!

Hétfő este zárult le a Pécsi Állatkert “állati névszavazása”, mely során a nemrég született bájos alpaka kislánynak kerestek megfelelő nevet – írta közösségi oldalán a Pécsi Állatkert.

Mint megjegyezték, köszönik, hogy több, mint 300-an részt vettetek aprócska alpakánk nevének kiválasztásában.

A szavazatok 60%-át a Bodza név kapta.

Üdvözlünk a csapatban kicsi Bodza! – köszöntötték posztjukban a kicsit!


Korábbi posztjukban megjegyezték, hogy a kis alpaka április végén született és tökéletes mása anyjának, Nabajanak. Testvére, Málna után, most neki keresték a megfelelő, hozzá illő nevet.

Málna lett a neve a cuki pécsi alpaka kislánynak! 

Nevet keresett a Pécsi Állatkert az apróságnak, a Málna, Pipacs és Lilom nevekből válogathattak a szavazni vágyók!

Pár napja számoltunk be róla, hogy a Pécsi Állatkert közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt, hogy Levendula nevű alpakájuk a közelmúltban egy újabb kis csikónak adott életet. Az apró alpakáról kiderült, hogy kanca (lány). Most pedig, a kicsi kecskéjük után, neki is nevet keresnek.


“Szerintetek melyik illik hozzá leginkább? 𝑴𝒂́𝒍𝒏𝒂, 𝑷𝒊𝒑𝒂𝒄𝒔 vagy esetleg a 𝑳𝒊𝒍𝒊𝒐𝒎?” – tették fel a kérdést a posztban.  A szavazatokat 𝒔𝒛𝒐𝒎𝒃𝒂𝒕 𝒅𝒆́𝒍𝒊𝒈 várták, így hamarosan kiderülhetett milyen nevet is kapott a kis alpaka lány.

Nem is kellett sokat várni, hiszen az állatkert a közösségi oldalán jelentette be, hogy a ki salpaka a Málna nevet kapta a közönségszavazatok alapján. Nagyon szépen köszönik a rengeteg szavazatot és javasolják, hogy látogassák meg minél többen a Pécsi Állatkertben Málnát és családját.

Mi is az az alpaka?

Az alpaka (Vicugna pacos) a jóval ismertebb láma rokona, az újvilági tevefélék közé tartozik. Amíg azonban a lámát többhasznú háziállatnak tenyésztették ki Dél-Amerika őslakói, addig az alpakát elsősorban a gyapja miatt tartják. A gyapja igen jó minőségű, rendkívül finom szálú, kiváló hőszigetelő, nem zsírosodik és nem allergén.

Az Inka Birodalomban különleges tiszteletben részesítették a fajt. Gyapjából készült a királyi öltözék, és számos vallási szertartásban részt vett az „istenek ajándéka”. Napjainkban elsősorban Peru, Bolívia és Chile területén tenyésztik, itt él a világ hárommilliós alpaka állományának mintegy 99%-a.

(Forrás: Pécsi Állatkert)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Remekül érzi magát Taian, a Pécsi Állatkert perzsa leopárdja!

Erik

Látogatók előtt született meg az alpaka Szegeden – videón

magyarallatvedo

Háromféle alpaka is született a közelmúltban Szegeden

Marci