Image default

Borzalmas tragédia: kóbor kutyák marcangolták szét a parasztudvar állatait Sarudon!

Borzalmas tragédia: kóbor kutyák marcangolták szét a parasztudvar állatait Sarudon! A megvadult ebek halomra öltek közel 100 tengerimalacot, 4 nyulat és egy kiscicát.

Nemrégiben nyílt meg a régi-új Apraja Farm Parasztudvar Sarudon, de ami ezután történt arra a legrosszabb álmukban sem gondoltak a szervezők.

Emberfeletti energiával és rengeteg szeretettel építették hónapokon keresztül az Apraja Farmja Parasztudvart.

Részben, hogy megmentsék a Tisza-tavi MiniZoo állatait, részben, hogy megőrizzék és be tudják mutatni a vidéki élet értékeit, a velük élő állatokat a gyerekeknek

– kezdi Facebook-bejegyzésében az Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Pihenőfaluja nevezetű oldal.

Nagy szeretettel fogadta mindenki az új sarudi attrakciót, nem is gondoltuk, hogy ősszel még fogadhatunk látogatókat. A sikeren felbuzdulva előre hoztuk több állat beszerzését, hogy még több barát várjon itt benneteket. Azonban amíg mi Ónodra tartottunk, kóbor kutyák szöktek be az Apraja Farmja területére, és szörnyű pusztítást hajtottak végre.

Halomra öltek közel 100 tengerimalacot, 4 nyulat és egy kiscicát

– közölték a megdöbbentő tragédia részleteit a posztban.

Hatalmas a kóbor kutya probléma Sarudon

Kiemelték, már megfogták az egyik visszatérő kóbor kutyát, azonban a gazdátlan ebek tucatszám mászkálnak szabadon Sarudon. Lassan nem mernek sétálni vagy biciklizni az emberek az utcákon.

Emberek! Felelős vagytok azokért az állatokért, akiket befogadtok, akiket az utcán etettek! Vannak szabályai az állatartásnak. S van felelőssége a gazdáknak. Sarud egy gyönyörű település, amihez nem illik ez a hozzáállás. Vigyünk minden befogott kutyát a sintértelepre? Téged nem érdekel, ha elaltatják a kutyádat? A képen látható kutya az egyik elkövető. Valaki felismeri, ki lehet a gazdája? Szívesen beszélgetnénk vele arról, mi is a felelős állattartás. Ez az eset Sarud közepén történt. Körbekerített telken. Reméljük megtaláljuk a megoldást, hogyan védjük meg az Apraja Farmja lakóit, és hogyan vessünk véget ennek a “kutyavilágnak”! Kíváncsian várjuk, lesz -e gazdája a kutyának, akit most még elengedtünk. De ha nincs más megoldás, egyesével fogjuk be őket – hívták fel a figyelmet.

Hozzátették, igyekeznek pótolni az állatokat. Erre a legrosszabb álmukban sem gondoltak.

Egyre több alkalommal találkozhatunk a híradásokban olyan kutyatámadásokkal, amikor gazdátlan, kóbor ebek támadnak emberre, vagy háziállatra. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni ilyenkor a felelős állattartás fontosságát! A kutya negy felelősség, amely egy életre szól!

(Forrás: Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Pihenőfaluja Facebook, Borítókép: cesarsway.com– illusztráció)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Elfogták a kutyatámadások elkövetőjét

Marci

Brutális kutyatámadás: életveszélyesen megsérült egy Borsod megyei 45 éves férfi – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Lánya kutyája harapta szét Oszter Sándor özvegyének kezét

Eszti_mav