Image default

Medvetámadás volt Japánban, de szerencsére nem halálos kimenetelű

Medvetámadás volt Japánban, de szerencsére nem halálos kimenetelű! Az idős áldozatok megsérültek, ellátásuk megtörtént.  

Emberekre támadt egy medve Japán északkeleti részén, Akitában – közölték a helyi hatóságok hétfőn. Az áldozatok megsérültek, de halálesetről nem érkezett jelentés – írta az Index.
A támadás helyi idő szerint reggel történt. Az öt áldozat mindegyike 60-80 éves, és mindannyian öntudatuknál voltak a medvetámadás után.
Akitában a szokásosnál több volt idén a medveészlelés, és a medvetámadásokban megsérült emberek száma is rekordot döntött, meghaladva a harmincat.

 

Korondon kilőtték a veszélyes medvét

Mint beszámoltunk róla, kénytelenek voltak lelőni egy medvét szeptember közepén Korondon, hiszen a nagyvad rátámadt az elűzésére érkezett bizottság tagjaira, ráadásul a lakók is veszélyben voltak. A Székelyhon információi szerint mindössze öt-hat méterre lehetett a nagyvad az emberektől, amikor összerogyott.

Nem először járta Korond utcáit a medve

Többször is megjelent egy medve az elmúlt időszakban Korond utcáin. Az állatot legutóbb kedden hajtotta el sikeresen az állatorvosból, csendőrökből, a vadásztársulat munkatársaiból, illetve a község vezetőségéből összeállított bizottság. Mondta a Székelyhon megkeresésére Ravasz Ferenc, Korond község alpolgármestere.

A kép csak illusztráció

Mint mondta, szerdán délután, nem sokkal három óra előtt ismét megjelent a nagyvad a község központjában, a katolikus templom és a tűzoltószín környékén. A 112-es segélyhívást követően újra a helyszínre sietett a már említett bizottság, ám ezúttal nem sikerült elűzni a medvét, amely agresszívvá vált.

EGYENESEN A JELENLÉVŐK IRÁNYÁBA RONTOTT.

A lövés pillanatában a nagyvad már mindössze öt-hat méterre lehetett az emberektől.

A kép csak illusztráció

Az első az  emberi élet védelme

Ravasz Ferenc a lapnak elmondta, ők nincsenek a medvék ellen, de egy esetleges medvetámadás megelőzése érdekében ebben az esetben nem volt mit tenni. Nem csak a bizottság tagjai, de a lakók is veszélyben voltak.

„Nem célunk, hogy kilőjünk egy medvét, de meg kell érteni, hogy az emberi élet mindennél fontosabb” – tette hozzá a korondi alpolgármester.

Amerikában a gyilkos grizzlyt lőtték ki néhány napja

Kilőtték a medvét, aki betört egy amerikai házba és megette a kutya eledelét! A grizzly medvét az illetékes hatóságok lőtték le, West Yellowstone közelében – írtuk meg.

Néhány napja kora reggel egy háztulajdonos jelentette, hogy egy medve egy kölyökkel betört a konyhaablakon, és elvitt egy konténer kutyaeledelt – állt a Montana Fish, Wildlife and Parks közleményében.

Illusztráció

Ez a grizzlymedve volt, amely júliusban halálosan megsebesített egy nőt a Yellowstone Nemzeti Parktól nyugatra fekvő erdei ösvényen, három évvel ezelőtt pedig szintén halálra mart egy embert Idahóban – közölték a montanai vadvédelmi hatóságok.

„MÉG AZNAP AZ ÜGYNÖKSÉG MUNKATÁRSAI ELFOGTÁK ÉS AZ AMERIKAI HAL- ÉS VADVÉDELMI SZOLGÁLAT ENGEDÉLYÉVEL LELŐTTÉK A 10 ÉVES NŐSTÉNY GRIZZLYT.”

A grizzlymedvék egyébként a veszélyeztetett fajokról szóló törvény értelmében védettek. Mint közölték, a medve csapdába ejtésére tett erőfeszítések akkor sikertelenek voltak.

A hatóság tisztviselői szerint mindkét, emberekre való támadás a medve védekező reakciója volt. A medve 46 kilós hím kölykét a helenai állami vadállat-rehabilitációs központban tartják fogva, amíg intézkednek az állatkertbe való átszállításáról.

Pár hete lőtték le a népszerű olasz medvét is

Mint megírtuk hatalmas felháborodást keltett, hogy lelőtték „Amarena” -t, a népszerű olasz medvét. Az anyamedve megölése katasztrófa az Olaszországban élő, kritikusan veszélyeztetett appennini barna medvék számára – írta a wantedinrome.com.

Amarena egyike volt annak a mintegy 60, kritikusan veszélyeztetett példánynak, amelyek az Abruzzói Nemzeti Parkban élnek, és Közép-Olaszországban őshonosak.

A medvét, két fiatal kölyök anyját San Benedetto dei Marsi közelében ölték meg, közvetlenül az Abruzzói, Lazio és Molise Nemzeti Park (PNALM) területén. Ez  egy hatalmas védett terület, ahol az utolsó megmaradt appennini barna medvék élnek.

A park sürgősségi állatorvosi csapata a helyszínre sietett, de kiérkezésükkor az állat már halott volt. Az Amarenát lelövő férfit a parkőrök azonosították, és átadták a rendőrségnek.

A park tisztviselői minndannyian elítélték a Amarena megölését.

„ÓRIÁSI KÁRT OKOZ A MINTEGY HATVAN PÉLDÁNYBÓL ÁLLÓ POPULÁCIÓNAK, AMELY A PARK TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGTERMÉKENYEBB NŐSTÉNYÉT ÉRINTI„.

– nyilatkozta a park.

A tisztviselők azt is megjegyezték, hogy „nyilvánvalóan semmilyen ok nem indokolta” Amarena megölését, hiszen a medve „soha semmilyen problémát nem okozott” az embereknek.

(Forrás: Index)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Japánban horrorfilmbe élő „lényekkel” tartják távol a veszélyes medvéket – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Farkasok, medvék és bölények: Ez az ötven állatfaj látványosan tér vissza Európába

Eszti_mav

Olyan medvét fotóztak Szatmárban, akinek más ételére fájt a foga

magyarallatvedo