Image default

Brutális állatkínzás: baltával verte, majd a motorja után kötötte a kutyáját egy férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki baltával többször is megütötte kutyáját, majd lánccal a motorkerékpárjához kötötte az állatot, amelyet elhúzott a közelben lévő tóhoz – írja a Blikk.hu.

A férfi még 2019-ben vásárolt egy staffordshire bull terrier szuka kutyát, amit házának udvarán láncon kikötve tartott. Az állat idén április végén átszökött szomszédhoz, ahol megfojtott három tyúkot.

A férfi nem volt otthon akkor, amikor az eset történt, ezért a szomszédja felhívta őt telefonon, majd értesítette arról, hogy mit tett a kutyája. Miután a „gazda” hazaért, elővette a baltáját, megragadta az állat nyakát, majd elkezdte ütni az állat fejét azzal a céllal, hogy megölje. A szerencsétlen eb próbált szabadulni, de nem tudott megmozdulni sem, mivel a férfi a lábára is rálépett.

De itt még nem állt meg a férfi, aki a kutyát a nyakán lévő láncnál fogva kiráncigálta az utcára, majd hozzákötötte a motorkerékpárjához. A házától 1 km-re volt egy tó, odáig húzta ki a szerencsétlen álltot, amely az út alatt próbált többször is felállni, talpon maradni, de nem bírta felvenni a tempót a motorral. A vádlott végül a tó melletti úttesten megállt, leszedte a kutyát a láncról, majd hazament, ott hagyva a brutálisan bántalmazott állatot.

,A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói értesítették egy állatvédő alapítvány munkatársait, akik a sérült ebet állatkórházba szállították, ahol meggyógyították. Az állatot ezután örökbe fogadták. Az embertelen módon végrehajtott állatkínzás a kutyának különös szenvedést okozott. A büntetett előéletű, szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság dönt – írja az ügyészség.

ugyeszseg.hu, blikk.hu nyomán magyarallatvedelem.hu; fotó: Northfoto

KAPCSOLÓDÓ

Oroszlánt keres a rendőrség egy videoklip miatt, állatkínzás ügyében nyomoznak

magyarallatvedo

Győr főpolgármestere a vásárban árult macskaprémről: visszataszító és megengedhetetlen

Marci

Lezárták a nyomozást: elvágatta a kutyák hangszálait

magyarallatvedo