Image default

Brutális állatkínzás: idegméreggel öltek meg hat állatot Kovácshidán

Szomorú bejegyzést tett közzé a minap a BCM Kovácshida Horgászegyesület a közösségi oldalán, a napokban valaki megmérgezhette a horgászegyesület hat kiscicáját – számolt be róla a bama.hu.

“Valószínűleg idegméreggel végezhettek velük, sajnos nem ez az első ilyen szomorú eset, pár évvel ezelőtt hasonlóan végeztek több kiscicával. Akkor is csak az anyamacska maradt életben, mint most”- mesélt a tragikus esetről Pap Zsolt, a horgászegyesület titkára.

“Az anyacica pár hónappal ezelőtt kölykezett le nálunk a faház előtt. Azóta neveltük őket, külön kis táljuk volt, és az idejáró pecások is szívükön viselték a sorsukat. Mindig hoztak valami ételt a cicáknak, konzerveket, tejet, sajtot, húst”– tette hozzá.

Ahogy a portál írja, az egyesület az állatpusztulások után megkereste a környező gazdákat másfél kilométeres körzetben, hogy helyeztek-e ki mérget a szántóföldjeikre az elmúlt hetekben, de mint kiderült, ilyen nem történt. A feltételezett mérgezés miatt bejelentést tettek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Bíznak benne, hogy sikerül az elkövetők nyomára akadni, hiszen, aki állatokat pusztít el, annak felelnie kell a tettéért.

hellovidek.hu, bama.hu nyomán magyarallatvedelem.hu; címlapkép: Getty Images

KAPCSOLÓDÓ

Ha a gazdáján múlik, több mint egy órát lett volna a tűző napon parkoló autóban a kutya

magyarallatvedo

Brutális állatkínzás: drótkerítésen dobta át a kiscicákat egy kegyetlen férfi

magyarallatvedo