Image default

Itt az alkalom, hogy felfedezzük az erdő állatainak éjszakai életét

Az erdei állatok gyakran velünk, emberekkel fordított módon élnek: náluk a nappal a rejtőzködve pihenés, az éjszaka a munka, azaz a táplálékszerzés ideje. A Budakeszi Vadaspark hazánkban őshonos állatfajai a Vadaspark szakemberivel karöltve október végén bepillantást engednek a látogatók számára az erdő állatainak éjszakai életébe.

Érdemes a most kezdődő őszi szünidőt a természetben, Európa és a Kárpát-medence őshonos állatai között is tölteni. A család minden generációja számára az élménytanulás kalandját kínálja a Budakeszi Vadaspark.

A szünet első napján a madaraké a főszerep!

A madárgyűrűzés több mint száz éve használt kutatási forma, amelynek segítségével megismerhetjük a madarak költözését, szokásait.

Ezek a programok várnak az őszi szünetben a Budakeszi Vadasparkban:

  1. Október 30-án a látogatók Hermann Ottó nyomába erednek, hogy felfedezzék a madárgyűrűzés rejtelmeit.
  2. A Budakeszi Vadaspark zoopedagógusai az élmény alapú pedagógiában hisznek, november 2-án olyan igazi állati „alkatrészeket” érinthetnek meg a látogatók, amelyeket a múzeumokban csak vitrinek mögül vizsgálhatunk. A Tapi-Zoo alkalmával valódi szőröket, koponyákat, agancsokat és más érdekességeket vehetünk kézbe.
  3. November 3-án kézműves programok, és a környezeti neveléssel, ismeretterjesztéssel, aktív természetvédelemmel, valamint ökológiai gazdálkodás és népi hagyományőrzéssel foglalkozó PANGEA Egyesület várja a látogatókat.
  4. Az őszi szünet utolsó napján, november 4-én pedig a Picinke játszóház ügyességi feladatai várják a gyerekeket.

Ünnepeld az ősi kelta eredetű Halloweent erdei környezetben, búcsúzz októbertől az erdő kapujában!

Idén is lesz a már hagyománynak számító Halloween program a Budakeszi Vadasparkban. Október 31-én 17:00 órakor újra megnyílnak a Vadaspark kapui, hogy minden érdeklődő egy hátborzongató és izgalmakban gazdag éjszakát tudjon eltölteni erdei környezetben.

A látványetetések különleges világításért a Hold felel, megannyi állat lesz látható testközelből, például medve, farkas, sakál, vagy a róka és hiúz is! Az Állati Jó Bemutató az éjszaka rejtelmes állatairól fog szólni, izgalmas és vicces történetekkel fűszerezve.

A legkisebbektől, a legnagyobbakig mindenki egyaránt talál magának való kihívást!

A legmerészebbek kipróbálhatják magukat a Bátorságpróbán, ahol akár óriási sáska és kígyó is feltűnhet. A Picinke játszóházban és a Kristály Kuckóban a játékos tanulás örömeiben merülhetünk el.

A teljes jelmezben érkezők a belépő árából 50% kedvezményt kapnak.

Azonban senki nem marad maskara nélkül, Halloween varázslatát arcfestő segíti megidézni. A részletes program itt olvasható.

Magyar Állatvédelem, fotók:  Budakeszi Vadaspark, Surányi Linda

KAPCSOLÓDÓ

Karácsonyi ajándékokat bontogathatnak a vadaspark lakói a hétvégén

Eszti_mav

Így harcolna közösen a hazánkban őshonos állatfajok védelméért a Pilisi Parkerdő és a Budakeszi Vadaspark

Eszti_mav

Részeg sofőr ütközött, vele utazó kutyáját el kellett altatni

magyarallatvedo