Image default

Cica érkezik a Fehér Házba

Utoljára George W. Bush tartott macskát az elnöki rezidencián – írja az nlc.hu.

Miután Joe Biden tavaly megnyerte az amerikai elnökválasztást, hamar kiderült, hogy a 46. elnökkel együtt két kutyája, Champ és Major is beköltözik majd a Fehér Házba. Ennek köszönhetően újra lettek négylábú lakói az elnöki otthonnak, mivel Donald Trump nem tart semmilyen házikedvencet, így Barack Obama elnöksége után eltűntek a szőrös tappancsok a Pennsylvania Avenue 1600-ból.

Bidenék azonban most bővítik a „flottát”, ugyanis a Today.com értesülései szerint rövidesen egy cicával gyarapodhat az elnöki família. Az amerikai first lady, dr. Jill Biden a Today-nek nyilatkozva elárulta, hogy már folyamatban van az örökbefogadás, a szóhasználatából pedig kiderült, hogy egy nőstény macska lehet a két elnöki kutya, Major és Champ új pajtása.

Dr. Jill Biden a két elnöki kutyával, Major (b.) és Champ (j.) Bidennel (Fotó: Jill Biden/Facebook)

Kérdés persze, hogy a két eb mit szól majd az új jövevényhez, különösen, hogy a fiatalabbik kutyának, Majornek nemrég egy kis kiképzésre volt szüksége, miután két alkalommal is előfordult, hogy megharapott valakit. Az incidensek során szerencsére nem történt komolyabb sérülés, a renitenskedő jószág pedig azóta már vissza is térhetett a Fehér Házba.

Dr. Jill Biden ezzel kapcsolatban elárulta, hogy Majort többek között arra is felkészítették, hogy a jövőben egy cicával kell megosztania az otthonát.

Az elnöki rezidencián utoljára George W. Bush két terminusa idején élt macska. Az India nevű jószág előtt Bill Clintonék is hoztak egy Socks nevű cicát a Fehér Házba, de a legjobb nevű elnöki macska kétséget kizáróan Jimmy Carter lányáé volt: a 39. elnök lányának sziámi cicája a Misty Malarky Yin Yang névre hallgatott.

nlc.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: Getty Images

KAPCSOLÓDÓ

Három órán át üldözték az autópályára szabadult zebrát

magyarallatvedo

A apró baglyot találtak New York karácsonyfájában a munkások

magyarallatvedo

Kidobták Joe Biden kutyáját a Fehér Házból – nem tudják pontosan hányszor harapott meg embereket

magyarallatvedo