Image default

Csatornában rekedt cicát mentettek meg a tűzoltók az állatvédők segítségével

Csatornában rekedt cicát mentettek meg a tűzoltók az állatvédők segítségével! Nem volt egyszerű, egy több mázsás betontömböt kellett daruskocsival leemelniük a lánglovagoknak. 

Az Országos Rendőr- és Tűzoltónapról riasztotta a Katasztrófavédelem a XVII. kerületbe az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest szervezetet. 

Mint ahogy Facebook bejegyzésükben megjegyzik,  a helyszínen derült ki, hogy egy fiatal cica 12-14 méter távolságra egy csatornában rekedt. “Sajnos hiába kúsztunk hason, és építettünk háló- és hurok alkalmatosságot, volt egy 5 méteres szakasz ahol állt a víz, és oda már nem fértünk le se mi se a lánglovagok.” – írták.

“Ha elértük a cicát a hálóval, ő még messzebb ment. Végül a Katasztrófavédelem darus autója leemelt egy több száz kilós betontömböt, és a tűzoltó létrán lemászva elértük a kis cukiságot. A több órás munka meghozta a “gyümölcsét”. A tűzoltók nagyon rendesek és kitartóak voltak.

Félúton megegyeztünk, hogy bármi lesz, kiszedjük. Jelenleg karantén idejét tölti telephelyünkön. Az orvosi vizsgálatok, tesztek után, nem akarjuk elkiabálni, de lehet a gazdija lánglovag lesz, ha az eredeti gazdája nem jelentkezik érte.” – osztotta meg az állatvédő szervezet.

Házak közé szorult cicát is mentettek közösen!

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy tűzoltók és állatvédők mentették meg szorult helyzetéből a csibész cicát! A “nagy felfedező” macsek két ház közé szorult be, de szerencsére időben érkezett a segítség!

“Sok éve jó kapcsolatot ápolunk és segítünk egymásnak a Dunakeszi-Fót aqua Önkéntes tűzoltó egyesülettel.” – posztolta közösségi oldalán a Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest.

Mint írták, “Most ők kértek segítséget tőlünk, egy gazdis cicához, aki két ház közé szorult. Felmértük, majd kiemeltük és a gazdinak átadtuk a kis világ(szomszéd) járót.”

Hálás köszönet a mentésért!

(Forrás: Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Zulu helyet kapott a világ legjobb mentőkutyái között!

magyarallatvedo

Apró tacskó esett az aknába, tűzoltóknak kellett kimenteni

magyarallatvedo

Cicák és a karácsonyfa: lehetetlen küldetés – VIDEÓ

Marci