Image default

Csónakba menekült a pingvin az őt üldöző kardszárnyú delfin elől

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Nem semmi élményben lehetett része azoknak a motorcsónakban utazó turistáknak, akik közé beugrott egy menekülő pingvin, aki egy rá vadászó kardszárnyú delfint cselezett ki ezzel a nem mindennapi trükkel.

Az Antarktiszon a turistáknak nem mindennapi látványban lehetett része. Csónakokból, testközelből nézhették végig, amint a kardszárnyú delfinek pingvinekre vadásznak a vízben, ráadásul az egyik leleményes kis állat meglátta a lehetőséget az egyik csónakban, és beugrott az ott tartózkodó emberek közé. Ezt két utazó blogger, Matt Karsten és a felesége, Anna készített felvételt, ami megnézhető a Sun oldalán.

Az antarktiszi pingvinnek elsőre nem sikerül a nagy ugrás és a csónak oldalának csapódik, de másodjára megcsinálja, amit a turisták nagy üdvrivalgással fogadnak. Matt elmondása szerint a kardszárnyú delfinek észlelték, hová menekült a pingvin, ezért egy darabig a csónak körül köröztek, de végül feladták a vadászatot. Miután elmentek, a megmenekülő pingvin is otthagyta a turistákat, hogy visszatérjen a vízbe. Még jó, hogy később a szárazföldön nem találkozhatott jegesmedvével.

NLC

KAPCSOLÓDÓ

Minden évben 5000 mérföldet úszik a pingvin, hogy megmentőjével találkozzon

Marci

Hihetetlen: 8000 kilométert úszik egy pingvin, hogy találkozzon a férfivel, aki megmentette az életét!

Erik

Megdöbbentő: lefejezett pingvint találtak egy német állatkertben!

Erik