Image default

41 kóbor macskát mentett meg Fukusimában az atomkatasztrófából

Tíz éve történt a fukusimai atomkatasztrófa, ami után a hatóságok egy húsz kilométeres területet ürítettek ki. Mindenki elköltözött, kivéve Sakae Kato-t, aki mentett macskákat gondoz a területen, és nem hagyja magukra őket.

A fukusimai eset az évszázad egyik legnagyobb katasztrófája volt, és nemcsak a tengerben, hanem a szárazföldön is tragédiákat okozott. Számos ház vált lakhatatlanná, az embereknek pedig jókora területről kellett kiköltözniük. Sakae Kato építőmunkásként dolgozott a területen, és segédkezett a lakhatatlanná vált házak lebontásában. Ekkor figyelt fel rá, hogy rengeteg a gazdátlanul maradt, kóbor macska. Az 57 éves férfi összeszedte és befogadta őket, szám szerint 41-et, és azóta is ott gondozza őket – derül ki a Tények videójából.

A hatóságok már számos alkalommal próbálták őt kiköltöztetni, de ő azt mondta, hogy addig marad, míg az utolsó macskája el nem pusztul. Nem tenyészti őket, és mindegyik macska halálát nagy fájdalommal éli meg, de semmiképp sem hagyná magukra őket. Japán szeretné később a területet újra benépesíteni, szóval elképzelhető, hogy Sakae Kato-nak végül a macskák halála után sem kell elköltöznie onnan, hanem ő kap majd új szomszédokat, és már amúgy is éledezik körülötte a világ.

NLC, Tények, fotó: reuters

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas botrány tört ki Tajvanon: a hatóságok megöltek 154 becsempészett macskát

Marci

Először sikerült lefotózni a veszélyeztetett, ázsiai aranymacskát

Marci

Több mint ötezer elpusztult állatot találtak a horror-raktárban

magyarallatvedo