Image default

Édes kis fehér tigris született Dél-Amerikában, még cumisüvegből eszik

Fehér bengáli tigris született múlt héten a nicaraguai állatkertben. A Nieves (magyarul Hó) névre keresztelt kislány tigrist mamája nem tudja szoptatni, ezért most az állatpark igazgatójának felesége gondozza és cumisüvegből táplálja három óránként – írja a BBC.

  

A sárga-fekete csíkos bengáli tigrismamát egy cirkuszból mentették ki öt évvel ezelőtt, majd a masayai Nemzeti Állatkertbe került. Így aztán a 954 gramm súllyal született Nieves valójában az első fehér bengáli tigrisnek számít, amely már itt, a közép-amerikai országban született.

A tigriskölyök azonban külsőre nem édesanyjára hasonlít. A fehér szín egy recesszív gén eredménye. Nieves mamája, Dalila pedig hordozta ezt, az édesapjától örökölt gént, így Nieves a nagyapjához hasonlóan lett fehér bundájú. Nézzék csak milyen apró, és micsoda hangja van!

Ma már kizárólag állatkertekben látható néhány példány belőlük, és olykor génkeresztezéssel érik el, hogy megtartsák a jellegzetes fehér szőrszínt. Az állatkertekben – vélhetően a szelektív beltenyésztés miatt – számos fehér tigrisnek vannak egészségügyi problémái többek között deformitásokkal és a látással kapcsolatos rendellenességek formájában.

travelo

KAPCSOLÓDÓ

Megölt egy aranyásót egy ritka, túl éhes, veszélyeztetett szumátrai tigris Indonéziában

magyarallatvedo

A vízierőművek gátjai miatt csökken a tigrisek és jaguárok száma

magyarallatvedo

Fehér tigrisek születtek Felsőlajoson

Marci