Image default

A Mályi Madármentők gondoskodásának köszönhetően meggyógyult Picuri, az apró mókus

A Mályi Madármentők gondoskodásának köszönhetően meggyógyult Picuri, az apró mókus! De azért még biztos, hogy marad egy ideig a Központban. 

Eddig nem mertünk hírt adni Picuriról a kis mókuskáról. Ő hamarabb érkezett mint a 4 testvér, de nagyon fejletlen és alultáplált kis mókuska volt. Napokig küzdöttünk azért, hogy életben maradjon, de most már meg merjük mutatni mindenkinek Picurt.“- osztotta meg örömmel a kis mókus történetét közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

A pozstban megjegyezték, hogy sokat erősödött és hiába idősebb mint a 4 testvér még mindig kiesebb tőlük. Az állatbarátok bizakodóak, hogy egyszer Ő is szabad lehet.

Nemrég négy mókus tesó pótszülei lettek a Mályi Madármentők!

Pár napja számolt be híroldalunk a csöpp mókusok érkezéséről. Mint írtuk, az apróságok még kicsit félősek, de hamar be fognak illeszkedi.

Négy kis mókus érkezett a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue munkatársaihoz – írta közösségi oldalán a szervezet. 

Megjegyezték posztjukban, hogy favágás miatt megszűnt a fészek és emiatt kellett őket kimenteni. Egy hideg éjszakát kint töltöttek a földön, de megtalálták őket szerencsére. Kicsit félősek még, de hamar beilleszkednek majd a többi mentett állatka közé – írták.

Három csöppnyi mókus életéért küzd a Mályi Madármentő Állomás!

Kicsit korábban pedig három kis mókuska érkezett a mentőállomásra – írta pár napja a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében a Mályi Madármentő Állomás.

Mint írták, ez egyikük megsérült, vérzik, állattámadás miatt és a másik kettő sincs túl jó állapotban, kihűltek és kiszáradtak. Meleg helyen elszállásolták őket és ettek is.

Szurkoljatok nekik nagyon rájuk fér – kérik.

Ha támogatni kívánja a Madármentő Állomás munkáját, és a kis betegek gyógyulását és életmentését, akkor ezt adója 1%-ával Ön is megteheti.
Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 18408623-1-05

(Forrás: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Féltenyérnyi mókus babát mentett meg a Tüskevár!

Erik

Bagoly tévedt az iskolába, madármentőt hívtak hozzá – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Így mentheted meg az oduból kipottyant mókus csemetéket!

Erik