Image default

Pihe-puha, tündéri kis emu cseperedik a Debreceni Állatkertben

Pihe-puha, tündéri kis emu cseperedik a Debreceni Állatkertben. Az apró madárfióka pár napja kelt ki a tojásból. Az egyelőre ismeretlen nemű és csíkos rejtőszínű apróság még jó ideig élvezi majd a kiköltését is végző apja gondoskodását

Emufióka cseperedik a Nagyerdő fái alatt! – osztotta meg örömmel közösségi oldalán a Debrecen Zoo. 


Mint írták, folytatódik a tavaszi bébibumm az állatkertben, ahol néhány év után ismét fióka kelt ki az emuknál mintegy 8 hét tojásban eltöltött időt követően. A napokban világra jött, egyelőre ismeretlen nemű és csíkos rejtőszínű apróság még jó ideig élvezi majd a kiköltését is végző apja gondoskodását.

De már egyre nagyobb önállósággal fedezi fel vadregényes kifutóját, ahol a teljes családot megtekinthetik az állatkertbe kilátogatók!

Megmentette a kis emu életét a Madárdoki!

Az egyik állatorvos azt tanácsolta, altassák el inkább, de Déri doki nem hagyta annyiban és megmentette a fiatal futómadarat!

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

Most éppen egy szerencsétlenül járt különleges madár várt a megmentésére egy emu személyében! Ahogy a közösségi oldalukon megosztott posztból kiderül, volt állatorvos, aki a madár elaltatását tanácsolta. Végül az emut nem kellett műteni. “Az achilles szalagja félre ugrott oldalra. A doktor úr vissza rakta és rögzítette. A futó madaraknál sokszor előfordul. A futó madarak annyira nehezen viselik ha le van rögzítve a lábuk, valamint az ilyen fokú stresszt, és diszkomfort érzést, hogy ebbe halhatnak meg, és nem a meglévő problémába.” – osztották meg.

Hálás köszönet,  ismét Dr. Déri János, Madárdokinak!

(Forrás: Debrecen Zoo, Hortobágyi Madárpark)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Különleges denevérek születtek Debrecenben!

Erik

Kirepültek az erdei fülesbaglyok fiókái

Marci

Ne vegyünk magunkhoz minden elhagyottnak tűnő madárfiókát!

Erik