Image default

Egy alomnyi sünit mentettek meg a Hortobágyi Madárkórházban

Egy alomnyi sünit mentettek meg a Hortobágyi Madárkórházban. A gondoskodó kezek között már biztonságban vannak tüskés kis barátaink!

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

De nem csak sérült szárnyasok gyógyítását végzi Déri doktor és csapata, hiszen igyekeznek minden bajba jutott, beteg állaton segíteni. Most éppen egy csapat aprócska süntit kellett megmenteniük!

A gondoskodó kezek között szerencsére már a legnagyobb biztonságban vannak tüskés kis barátaink!

A Hortobágyi Madárkórház

A Hortobágyi Madárkórház Magyarország egyik meghatározó intézménye a vadmadarak védelme és rehabilitációja terén. Az 1975-ben alapított kórház a Hortobágy Nemzeti Park területén található, ahol a madarakat az egész országból és a környező régiókból szállítják be sérülésekkel vagy betegségekkel.

Az intézmény célja, hogy a megmentett madarakat gondosan ápolja, gyógyítsa és rehabilitálja, majd visszahelyezze őket a természetbe. Az állatorvosok, ornitológusok és szakértő gondozók közreműködésével a kórház számos ellátást nyújt, beleértve a sebészeti beavatkozásokat, gyógyszeres kezeléseket és speciális táplálkozási programokat.

A madárkórház nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére és a fenntartható madárvédelemre. Rendszeresen szerveznek oktatási programokat, ahol a látogatók megismerhetik a helyi és vándormadarak életét, és információkat kapnak a madarak védelméről és a természet megőrzéséről.

A Hortobágyi Madárkórház értékes szerepet játszik a biodiverzitás megőrzésében és a természeti kincsek védelmében. Munkájukkal hozzájárulnak a vadmadárfajok fenntarthatóságához és a madarak természetes élőhelyeinek megőrzéséhez. Az intézmény elkötelezett a madarak védelme és a közösség oktatása iránt, és fontos szerepet tölt be a magyarországi vadmadárpopuláció fenntarthatóságában.

(Forrás és fotó: Hortobágyi Madárkórház)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

MME: vigyázzunk a sünökre a tavaszi kertrendezés idején!

magyarallatvedo

Készülődnek az állatok a téli hidegre: mit tehetünk mi is értük?

Marci

Elképesztően aranyos videón viszi etetni a Mályiban mentett süni mama a kicsinyeit!

Erik