Image default

Egy nógrádi farmon új esélyt kapnak a hányattatott sorsú állatok

Nemcsak kutyákról, macskákról, hanem rossz sorsú haszonállatokról is gondoskodik Makrai Krisztián és csapata – írja az nlc.hu.

A Nógrád megyei Tereskén négy és fél éve Makrai Krisztián álmodta meg a Segítő Kezek az Állatokért Alapítványt. A civilben szociális munkásként dolgozó férfi korábban több mint hatvan állatmenhelyen segédkezett, majd saját telkén létrehozta a menhelyet, ahol hányattatott sorsú, megunt, sérült és bántalmazott házi- és haszonállatokról gondoskodik, írja a Nool.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy gondolom, nagyon szükség van Magyarországon arra, hogy önzetlenül, szívből segítsünk a bántalmazott, gazdátlan állatokon. Ez csakis összefogással, együttes erővel és kitartással érhető el[/perfectpullquote]

–  nyilatkozta Makrai Krisztián, akit napi munkájában Sándor Richárd, Czeglédi Melinda és Tóth Ádám segít. Ádám a 18 évével a csapat legfiatalabb tagja, és családjának köszönhetően újabb területtel és egy házzal is gyarapodott az alapítvány.

https://www.facebook.com/1366119676779982/photos/a.1367776389947644/3806096719448920/?type=3

Az alapítványnak szerencsére folyamatos támogatói is vannak, barátok, munkatársak, családtagok és vállalkozók személyében, de minden segítség jól jön. Makrai Krisztián szerint leginkább  szalmára, szénára, korpára, szemes takarmányra és száraz kutyatápra van szükségük.

Miközben a mindennapokhoz szükséges adományokat tisztelettel fogadják, legyen az mondjuk egy kutyapóráz vagy egy nyakörv, gyakran ők is támogatják azokat a gazdikat, akik szerény anyagi körülményeik miatt nehezen tudnak megfelelő ellátást biztosítani házi kedvenceiknek.

A Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány fő célkitűzése, hogy egy olyan tanyát vásárolhassanak, ahol egy helyen tudják tartani az állatokat és még több segítségre szorulót fogadhassanak be.

nlc.hu, Sokszínű Vidék nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: Segítő kezek az Állatokért Alapítvány/Facebook

KAPCSOLÓDÓ

Nem fog sor kerülni a pilisszántói kóbor macskák befogására

Marci

Szenzációs madármegfigyelés: fiatal szirti sas bukkant fel a Dél-Alföldön

Marci

150 kutyát temettek el élve egy tömegsírba

magyarallatvedo