Image default

Egy rettenthetetlen gyilkos bálna csapat ámbrásceteket, elefántfókákat, hatalmas cápákat tizedel!

Egy rettenthetetlen gyilkos bálna csapat ámbrásceteket, elefántfókákat, hatalmas cápákat tizedel! Nem ismernek félelmet az orkák!

Kardszárnyú delfinek egy különös csoportjára figyeltek tengerbiológusok – szúrta ki a 24.hu.  A feljegyzések szerint a csapat ámbrásceteket, északi elefántfókákat, teknősöket támadtak meg, de még cápákkal folytatott párbajok nyomait is magukon viselik. A kutatók szerint a 49 állatból álló csoport egyedei külön populációkhoz kapcsolódó tulajdonságokkal bírnak, írja az IFLScience.

Az orkákat az különbözteti meg, hogy a különböző populációk étrendje és viselkedése nagyon változatos. Vannak, akik halakon élnek, míg mások nagyobb tengeri emlősöket támadnak. Bár a szóban forgó populációt 1997-ben látták először, emberekkel való találkozást eddig alig dokumentáltak.

Josh McInnes, a British Columbia Egyetem mesterszakos hallgatója, az Aquatic Mammals szaklapban megjelent kutatás szerzője szerint kilenc jelentést gyűjtöttek össze kutatótársaival, amelyek arról tanúskodnak, hogy az egyedek ugyanahhoz a csoporthoz tartoznak. A szakértők jelezték, hogy a csoport uszonyainak alakjában és a nyeregfoltok mintázatában is találtak eltéréseket.

Ez alapján nem kizárt, hogy a csoport különböző csoportok számkivetettjeiből áll, akik betyárokként összeverődve hódítanak meg egyes területeket.

A dokumentációk szerint különböző alakzatokban támadnak, maguknál jóval nagyobb és veszélyesebb egyedekre, az esetek többségében pedig győztesen jönnek ki az összecsapásokból. Azonban több egyed is magán viseli világítócápák harapásainak nyomait. Mivel ezek az állatok inkább a trópusi vizeket kedvelik, a harapások azt jelzik, hogy az orkák ezen csoportja is sok időt tölt a délebbre fekvő, mélyebb vizeken. A kutatók szerint nem kizárt, hogy ez a csoport a kardszárnyú delfinek egy különálló, óceáni alpopulációjának képviselői.

(Forrás: 24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

A turisták csónakjára menekült egy pingvin a kardszárnyú delfinek elől (Videó)

magyarallatvedo

Meghalt Lolita, aki több mint 50 évig élt fogságban

Erik

Egészben nyelt el hét vidrát a kardszárnyú delfin, bele is pusztult!

Erik