Image default

Elefántcsordába futottak a menekülő orvvadászok, az egyiküket halálra taposták

Vadorzó lehetett az a férfi, akit elefántok tapostak halálra a dél-afrikai Krüger Nemzeti Parkban, jelentette be a SANparks, a nemzeti park üzemeltetője. A férfi és két feltételezett bűntársa vadőrök elől menekült, amikor belefutottak egy több családból álló elefántcsordába, írja az MTI. Az egyik orvvadászt sikerült letartóztatni, a harmadik társuk elmenekült, de a park közleménye szerint őt is megsebesítették az elefántok.

„A vadőrök szombaton rutinszerűen járőröztek a Phabeni területen, amikor nyomokat találtak, és a gyanúsítottak nyomába eredtek. Megláttak három embert, akik megpróbáltak elmenekülni, de a vadőrök légi erősítést kértek” – állt a közleményben. A menekülők eldobtak egy baltát és az ellátmányt tartalmazó táskát.

A légi úton érkező segítségnek köszönhetően az egyik orvvadászt elfogták, ő mondta el a vadőröknek, hogy elefántok közé rohantak, és nem biztos benne, hogy a társainak sikerült-e elmenekülniük.

A vadőrök felfedezték az elefántok taposásától súlyosan megsérült vadorzót, aki az érkezésükkor már nem élt. A harmadikról annyit tudtak meg, hogy a szemén sebesült meg, de folytatta a menekülést. Előkerült a vadorzók puskája is. A vadőrök ezután hívták a rendőrséget és a mentőket.

Az elefántcsontnak hívott elefántagyar kereskedelmének nemzetközi tilalma ellenére minden évben állatok tízezreit gyilkolják le. Mára Afrikában a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) adatai alapján 415 ezer elefánt maradt csak.

A Krüger Nemzeti Park Dél-Afrika egyik legnevesebb turistalátványossága, a kontinens legnagyobb rezervátumai közé tartozik. Hatalmas területén az elefántokon kívül oroszlánok, orrszarvúak, leopárdok és kafferbivalyok is élnek.

MTI, telex.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: iStockPhoto

KAPCSOLÓDÓ

Végre! Betiltják az egyszer használatos műanyagot Srí-Lankán az elefántok védelme miatt

Erik

Samunak nevezik el a fővárosi állatkert kiselefántját

magyarallatvedo

12 év elteltével is emlékezett az elefánt az életét megmentő állatorvosra

Marci