Image default

Gyertyagyújtással emlékeztek a Szurkolók az elpusztult elefántokra

Tegnap este a Szurkolók az állatokért mozgalom egy csoportja szervezett néma demonstrációt a nemrégiben zavaros körülmények között elpusztult két cirkuszi elefánt tulajdonosainak birtoka elé.

Sok a kérdőjel

Ahogyan azt a magyarallatvedelem.hu is megírta, hosszabb ideje terjednek pletykák az állatok elpusztulásáról és annak kétes körülményeiről is, a tulajdonosok azonban csak néhány nappal ezelőtt adtak ki erről hivatalos tájékoztatást. Elismerték ugyan, hogy a két állat szállítás közben, vagy annak következtében pusztult el, a boncolás elmaradását azonban kegyeleti okokra hivatkozva indokolták. Az állatvédők ezzel szemben gondatlanságot sejtenek a fulladások mögött.

“Az utóbbi időben több ellentmondásos és módosított hír látott napvilágot az üggyel kapcsolatban. Ez mindenképp arra enged következtetni, hogy még mindig nem tudjuk a teljes igazságot, és a mai napig nem teljesen tiszta, hogyan és miért is pusztult el a két cirkuszi elefánt”- ezzel indokolták a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai a hétfő esti csendes demonstrációjukat, amelyet a két cirkuszi elefánt tulajdonosainak, a Casselly családnak a birtoka közelében tartottak. Hozzáteszik: azúttal is a felelősöket keressük, ahogy minden esetben teszik.

Törvényben tiltanák a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

A Szurkolók az állatokért mozgalom vezetői egyúttal szorgalmazták azt is, hogy tiltsák be Magyarországon a vadállatok cirkuszi szerepeltetését, ugyanis ahogyan fogalmaznak: ez kényszerítés, a vadállati ösztönök erőszakkal való visszafojtása, mely helyett a cirkuszokban embereket, tanult artista művészeket kellene nézni.

Mint ismert, dr. Fülöp Erik állatvédelmi szakpolitikus, országgyűlési képviselő nemrégiben bejelentette: törvényjavaslatot kíván benyújtani Európa több mint 20 országához hasonlóan a vadállatok cirkuszi szerepeltetésének betiltása érdekében.

magyarallatvedelem.hu, Fotók: Szurkolók az állatokért Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Meg kell ijeszteni az embereket, hogy ne vásároljanak orvvadászoktól!

magyarallatvedo

A rendőrség a Szurkolók segítségét kérte a viadaloztatott kutyák mentéséhez – VIDEÓ

magyarallatvedo

Ilyen boldog a fogságból megmentett bébielefánt, amikor végre önfeledten pancsolhat – VIDEÓ

Marci