Image default

Eljött a nagy nap: minden állatvédő szervezet megkapta az egyedülálló támogatást

Legfrissebb információink szerint kifizetésre kerültek az 500 millió forint keretösszegű civil szervezeteknek szóló pályázaton elnyert összegek. Mindez azt jelenti, hogy a 187 nyertes szervezet már rendelkezhet az elnyert pénzekkel.

A pályázat több szempontból is egyedülálló lehetőség volt az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek számára. Most összegyűjtöttük, hogy mit fontos tudni erről a támogatásról:

  • Magyarország Kormánya 2022 májusában jelentette be, hogy 500 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetnek az állatvédő szervezeteknek.
  • A bejelentés azért is üdvözlendő volt, mert az állatvédő alapítványok és egyesületek eddig még sosem részesültek ilyen, kifejezetten a számukra szóló támogatásban.
  • A pályázati felhívásban három célt jelöltek meg, amire fordítható az elnyert összeg: működési költségek, állategészségügyi szolgáltatás és férőhelyek bővítése.
  • A megigényelhető forrás 500 ezer és 10 millió forint között volt.
  • A kedvezményezettek köre nem állt meg a kutya-cica-nyuszi háromszögnél: vadon élő állatokkal és gazdasági haszonállatokkal foglalkozó szervezetek is adhattak be kérelmet.
  • Az ivartalanítás támogatására is kiemelt szerepet szántak, hiszen minden társállatokkal foglalkozó szervezetnek az elnyert összegből minimum 200 ezer forintot ivartalanítási költségekre kell majd fordítaniuk.
  • Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos júliusban jelentette be, hogy a pályázat lezárult és hatalmas sikernek értékelte, hogy 205 kérelem érkezett be a lebonyolítást végző Herman Ottó Intézet számára.
  • Októberben ki is hirdették a nyerteseket: összesen 187 civil szervezet neve szerepelt a listán, ami azt jelentette, hogy minden érvényes pályázatot beadó szervezet részesül végül a támogatásból.
  • Bő egy hónappal később pedig már hozzá is jutottak az elnyert forrásokhoz a szervezetek. A segítség a lehető legjobbkor érkezett számukra, hiszen a kialakult helyzetben többük működése is veszélybe került.

Bízunk abban, hogy a jövőben is hasonló támogatásokat és lehetőségeket biztosítanak azon állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek számára, melyek napi szinten fáradhatatlanul ellátják és gondozzák az állatokat. Közös ügyünk az állatvédelem!

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Négy kutyát és hét macskát tartott lakásában a zalaegerszegi férfi: állatkínzás a vád

Marci

Három kiló mocskos szőrt borotváltak le a kóbor kutyusról

magyarallatvedo

Temetőben sétált a szarvas – kilőtték

magyarallatvedo