Image default

Élő célpontként használtak két kutyát Csilizpatas közelében (+18)

A szuka nem élte túl a történteket, a másik kutya életéért a pozsonyi állatorvosi klinikán küzdenek – írja a blikk.hu.

Lelőve, véresen találtak meg a két kutyát a szlovákiai Csilizpatas és Csiliznyárad közt, írja a Paraméter. Az állatvédők szerint teljesen egyértelmű, hogy nem egyszerű állatkínzás, hanem valóságos kivégzés történt.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ahol megtaláltuk a kutyákat, a fán sonka lógott. Ezzel biztosíthatta a tettes, hogy a kutyák ne szaladjanak el, míg nem végez velük[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a lapnak az OZ Dog Azyl elnöke, Veronika Dosoudilová.

– Valószínűleg elestek, amikor fejbe lőttek őket, a tettes pedig ettől kezdve már nem foglalkozott azzal, hogy vajon még élnek-e vagy sem – fűzte hozzá Dosoudilová.

A szukát ért lövés láthatóan behatolt a szívébe, így az azonnal életét vesztette. A másik, körülbelül hároméves kutyust, aki a Baris nevet kapta, az OZ Dog Azyl önkéntesei rögtön állatorvoshoz vitték. Sérülései súlyossága miatt azonnal a pozsonyi állatorvosi klinikára kellett szállítani – írja a blikk.hu.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A röntgen alapján a tettes olyan lövedéket használt, mely ütközéskor darabokra törik, mivel a lövedék töredékei mindenütt ott voltak a kutya fejében. Továbbá sérült a csigolyája, amely emiatt nyomja a gerincvelőjét[/perfectpullquote]

– mondta Dosoudilová.

A kutyák egyike sem rendelkezett chippel, és a közeli falvakból senki sem jelezte, hogy eltűntek volna a kedvencei, így nem kizárt, hogy valaki, aki jól ismerte őket, így akarta likvidálni az ebeket. A tettes a maradványok eltüntetésével már egyáltalán nem foglalkozott – írja a blikk.hu..

– Ha nem találunk rá Barisra, lehet, hogy még egy hétig haldoklott volna, ez állatkínzás. A bűnügyi rendőrség nyomoz az ügyben. A szuka tetemét átadtuk boncolásra – húzta alá Dosoudilová, aki reméli, hogy Baris felépülése után új gazdára találhat.

Blikk.hu, parameter.sk nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: OZ Dog Azyl FB oldala

KAPCSOLÓDÓ

Agresszív gólya tartja rettegésben egy felvidéki település autósait

magyarallatvedo

Szuper-tipp: Itt nézheti meg a szibériai tigriseket közelebbről

magyarallatvedo

Tigris kóborol a szlovák-ukrán határ közelében – fotó

Viki