Image default

Szlovákiában megbírságolt a rendőrség egy gyorshajtó kutyust

Szlovákiában megbírságolt a rendőrség egy gyorshajtó kutyust. A szlovák rendőrség közösségi oldalán közzétett, sebességmérő kamera által készített fotón látszólag egy mosolygó kutyus ül a Skoda vezetőülésében.

A szlovák rendőrség megbírságolt egy autótulajdonost, akinek kutyája ült a volán mögött – írja a BBC.

A gépjármű 11 kilométer/órával többel hajtott a megengedettnél, amikor a sebességmérő kamera lefényképezte.

A sofőr, akinek kutyája a traffipax kamera által készített felvételen az autót vezeti, azzal védekezett, a kutya ugrott az ölébe miközben ő vezetett és nem ő ültette a volán mögé kedvencét. A fővárostól, Pozsonytól északkeletre fekvő Cseterőc község rendőrei szerint ez kizárt.

Elmondásuk szerint ugyanis

 a felvételen nem észlelhető hirtelen mozgás jele

– írták

Nem világos, hogy a bírság – amelyet nem a kutyára, hanem a tulajdonosra szabtak ki – a gyorshajtásért, vagy a háziállat mozgó járműben való rögzítésének elmulasztásáért járt-e.

A rendőrség felhívást intézett a járművezetőkhöz, hogy vezetés közben biztonságosan rögzítsék háziállataikat. Még egy kis állat is veszélyeztetheti az életet és az egészséget vezetés közben – figyelmeztetett a rendőrség.

Helyet cserélt a részeg gyorshajtó a kutyájával az anyósülésen és azt bizonygatta nem ő vezetett

Meghökkentő jelenetnek voltak tanúi májusban a Colorado-i rendőrök: egy részeg gyorshajtó megpróbált helyet cserélni a kutyájával az anyósülésen, hogy elkerülje a letartóztatást – írtuk korábban.

A férfit eredetileg azért állították meg, mert 30-as zónában 52 mérföld/órás (84 km/óra) sebességgel hajtott. Emellett ittas is volt – írta Facebook-bejegyzésében a springfieldi rendőrség.

„A sofőr megpróbált helyet cserélni a kutyájával … miközben a rendőr megközelítette és végignézte az egész folyamatot”

– írta közleményében a hivatal.

A férfi azt is állította, hogy „nem ő vezette” a járművet, és megpróbált elfutni a rendőr elől, amikor az alkoholfogyasztásáról kérdezték. Nem jutott messzire. A rendőrség szerint a férfit 20 méteren belül letartóztatták, és ittas vezetéssel, ellenállással és gyorshajtással vádolták. Kórházba szállították, mielőtt börtönbe került volna.

Ami a kutyáját illeti, akit a rendőrség szintén nem nevezett meg, az állatot a sofőr ismerősének adták, hogy vigyázzon rá, amíg gazdája a börtönben tölti idejét.

„A kutyát nem vádolják semmivel, csak egy figyelmeztetéssel elengedték” – viccelődött a rendőrség bejegyzésében.

(Forrás: BBC)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ezzel a kutyával társasjátékozni is lehet, de más trükköket is tud – VIDEÓVAL/KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Egy kutya mentette meg a bajba jutott macskát Miskolcon

Marci

Nem farkasok, hanem kutyák támadtak haszonállatokra több magyar településen is

magyarallatvedo