Image default

Vissza kellett fordulnia a repülőnek, miután egy ló elszabadult a fedélzetén

A pilóta szerint a lónak „sikerült kiszabadulnia a Boeing 747-es repülőgép fedélzetén lévő karámjából”. Legalábbis ez derül ki a légiforgalmi irányítással folytatott beszélgetésének hangfelvételén. A nem mindennapi esetről a Sky News számolt be.

Körülbelül fél órával azután, hogy a Boeing 747-es teherszállító repülőgép elindult New Yorkból a belgiumi Liege-be, kapcsolatba lépett a légiforgalmi irányítással, hogy tájékoztassa őket a „megszökött” állatról. A FlightRadar24 adatai szerint a gép 31 000 láb magasra emelkedett, mielőtt Boston partjainál visszafordulni kényszerült.

„Igen, egy teherszállító repülőgép vagyunk” – hallható egy pilóta a légiforgalmi irányításnak a Live ATC által megszerzett felvételén.

„Egy élő állat, egy ló van a repülőgép fedélzetén, és a lónak sikerült kiszabadulnia a karámjából. Repülési szempontból nincs problémánk, de vissza kell térnünk New Yorkba. Nem tudjuk biztonságban visszatereli a lovat.”

A hangfelvételek szerint ezután mintegy 20 tonna üzemanyagot égetett el az Atlanti-óceán felett, hogy a repülőgép ne lépje túl a leszálláshoz szükséges biztonságos súlyhatárt.

A pilóta ezután hallható, amint arra kéri a légiforgalmi irányítást, hogy kérjen állatorvost, amikor a járat leszáll a New York-i JFK repülőtéren.

Leszállás után az irányítótorony egyik dolgozója megkérdezte a pilótát, hogy szükségük van-e segítségre.

„A földön nem, a rámpán igen. Van egy nehéz helyzetben lévő lovunk” – válaszolta.

Angolul beszélő olvasóink ebben a videóban tudják végigkövetni az eseményeket:

SkyNews – CNN – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Trokán Nóra suttogó módszerrel képez lovakat

magyarallatvedo

Egy ló is részt vett egy illegális házibuliban – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Ezért választott Szoboszlai Dominik kisebb méretű kutyát

magyarallatvedo