Image default

Bébi vidrák szöktek ki az állatcsempész bőröndjéből a tajvani repülőgépen

Bébi vidrák szöktek ki az állatcsempész bőröndjéből a tajvani repülőgépen! Egy reptéri dolgozó nem nyittatta ki a csempészek kézipoggyászát, így tudták feljuttatni az állatokat. 

Két utas védett teknősöket és vidrákat csempészett fel kézipoggyászában egy Thaiföldről Tajvanra tartó gépre – írja az Insider. Az egyik állatcsempész elismerte a cselekményt!

Sikerült kijátszaniuk a bangkoki Suvarnabhumi repülőtér biztonsági szolgálatát, és 20 burmai csillagteknőst és két vidrát vittek fel a gépre.

A vidráknak sikerült kiszökniük, amire azt hitték az utasok, hogy patkányok szabadultak el a gépen.

A beszámolók szerint először egy utas vette észre az egyik vidrát, amikor az állat a mosdó felé sétált. A vidrákat a légiutas-kísérők próbálták befogni, egyikőjüket meg is harapták. A földet érés után átnézték a két utas poggyászát, ekkor találták meg a teknősöket.

A tajvani hatóságok kihallgatták az utasokat, egyikük elismerte, hogy ő vitte fel az állatokat a gépre.

A vizsgálatok során derült ki, hogy egy reptéri munkatárs hibázott, ugyanis nem nyittatta ki a gyanús csomagot. A mulásztása miatt felfüggesztették.

 

Németországba madárpókok és skorpiók százait akarta becsempészni egy férfi

Mintegy 640 madárpókot, skorpiót és különféle bogarat talált a német vámhatóság a Köln–Bonn nemzetközi repülőtéren egy amerikai állatcsempész csomagjában. A táska tulajdonosa el akarta adni a több millió forintot érő állatokat.
A kölni fővámhivatal csütörtöki közlése szerint a nagyrészt még élő állatokat egy amerikai állampolgár feladott csomagjában találták, amelyben a kísérőiratok szerint csak ruháknak lett volna szabad lenniük. Valójában néhány ruhadarab mellett abban egy leragasztott nagyobb hungarocell doboz volt.

A két hete elvégzett ellenőrzés során

A VÁMHATÓSÁG EMBEREI 190 KÜLÖNBÖZŐ PÓKOT, TÖBB MINT 430 SKORPIÓT, VALAMINT HÚSZ SZÁZLÁBÚT ÉS EGYÉB BOGARAT TALÁLTAK ZACSKÓKBA, ILLETVE EGYÉB TARTÁLYOKBA CSOMAGOLVA.

Az állatokat, amelyeknek összértéke mintegy 18 ezer euró (7 millió forint), a rheinbergi TerraZoo állatkertbe vitték.

A 49 éves állatcsempész a meghallgatása során azt állította, hogy az állatokat saját maga gyűjtötte össze az arizonai sivatagban, hogy aztán eladhassa őket az észak-rajna-vesztfáliai szakkiállításon.A remélt bevétel helyett az illető 6800 euró (2,7 millió forint) mínusszal tért haza: még mielőtt repülőre szállhatott volna, 3400 euró importvámot kellett fizetnie, és ugyanekkora összegű letétet kellett elhelyeznie az ellene adóbűncselekmény miatt indult eljárásban.

(Forrás: Insider, Fotók: AFP)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

640 madárpókot és skorpiót akart Németországba csempészni egy amerikai

Erik

Kutya szagolta ki a kaktuszcsempészt (videóval)

magyarallatvedo

A rendőrök és állatmentők 2 kutyát és 5 teknőst mentettek meg a tragikus baleset áldozatának otthonából

magyarallatvedo