Image default

Embereket terrorizálnak és vezetékeket rongálnak meg a dél-koreai “vérvarjak”

Embereket terrorizálnak és vezetékeket rongálnak meg a dél-koreai “vérvarjak”! A támadásokért az úgynevezett dzsungelvarjak (Corvus macrorhynchos) felelősek, amelyek Ázsiában honos, a magyarországi vetési varjaknál valamivel nagyobb termetű madarak.

Emberekre támadnak, és áramkimaradásokat okoznak agresszív varjak több dél-koreai városban – számolt be a Daily Star írásáról a 24.hu. Mint közölkték, a szárnyasok feltehetően több mint 100 villamoshálózati meghibásodást okoztak az elmúlt három évben, valamint arról ismertek, hogy gyakran a lakosok fejét böködik csőreikkel.

A támadásokért az úgynevezett dzsungelvarjak (Corvus macrorhynchos) felelősek, amelyek Ázsiában honos, a magyarországi vetési varjaknál valamivel nagyobb termetű madarak. Legutóbb három hete, június 13-án okoztak áramkimaradást egy Puszan nevű, több milliós nagyváros egyik kerületében. Az incidens miatt körülbelül 500 háztartás és egy iskola maradt áram nélkül két órára.

Mint írják, az állatok annyi gondot okoznak, hogy az ország vezetése már kártevőnek minősítette őket, hogy ezzel próbálják megkerülni a befogásukat tiltó szabályokat.

Ennek ellenére kevés ember van, akik meg is próbálkoznak elkapásukkal. Ennek a fő oka az lehet, hogy a kormány nem ösztönzi ezt a tevékenységet pénz jutalommal – jegyezte meg a híroldal.

A szakértők szerint a dzsungelvarjak számát úgy lehetne hatékonyan csökkenteni, ha elterjesztenék a térségben a szarkákat, akik természetes riválisai a varjaknak.

(Forrás: 24.hu, Fotó: Wikipedia)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Győzelem! Begyűjtik a varjúcsapdákat a XIII. kerületben

Viki

Egy beszélő holló a hortobágyi madárkórház sztárja – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Ajándékokkal köszöni meg a varjúcsalád, hogy etetik őket

magyarallatvedo