Image default

Embert és állatot is kegyetlenül bántalmazott a jászladányi testvérpár

A két férfi még április 19-én tört be egy családi házba, ahol több százezer forint értékű kárt okoztak és egy kutyát is bántalmaztak.

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett két jászladányi férfi letartóztatására állatkínzás bűntette és más bűncselekmény miatt – adta hírül a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Április 19-én reggel egy testvérpár ittasan ment be az utcájukban lakó sértett albérletébe Jászladányban. Személyes nézeteltéréseik miatt szóváltás alakult ki közöttük, ami addig fokozódott, hogy az idősebb testvér egy hirtelen mozdulattal arcon rúgta az ágyon ülő sértettet. A férfinek vérezni kezdett az orra és rövid időre eszméletét vesztette. Amikor magához tért, mobiltelefonon hívta a mentőket. Eközben támadói arról győzködték, ne hívjon mentőt, ne szóljon a rendőrségnek, majd sietősen távoztak az ingatlanból.

A sértett férfit a mentők Jászberénybe szállították, orvosi ellátásban részesült. Amíg távol volt, a testvérpár visszatért az albérlethez, és leszakították annak bejárati ajtaját, betörték az ablakait, az udvaron álló kutyaházat behajították a házba, s odabent is összetörtek több használati tárgyat. Távozásukkor olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazták az udvaron láncra kötött kistestű kutyát, hogy az annak során elszenvedett, az élettel össze nem egyeztethető sérülései miatt el kellett altatni az ebet.

A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a veszélye annak, hogy az arcára mért rúgás következtében súlyosabb sérülése keletkezzen. A két férfi a használati tárgyak összetörésével az albérlőnek 500.000 forint kárt, a ház megrongálásával a ház tulajdonosának 300.000 forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A járási ügyészség a bizonyítás megnehezítésének megelőzése és a bűnismétlés veszélyének kizárása végett indítványozta a legszigorúbb intézkedés elrendelését. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

police.hu nyomán szoljon.hu, címlapfotó illusztráció: istockphoto

 

KAPCSOLÓDÓ

Segítség: a kutyák szívférgességét vizsgálják

Viki

„Szotyi kutya az életével fizetett!” Egyre durvább a helyzet a budai Várban

magyarallatvedo

Több mint 100 millióval támogat mentőkutyás kutatócsoportokat Gattyán György

Viki