Image default

Orrszarvúakkal, lajhárokkal, állatorvosi altatópuskával hív esti sétára a Budapesti Állatkert

Csütörtökön lesz a következő esti séta a Budapesti Állatkertben, melynek során egy exkluzív vezetésen a színfalak mögé is betekinthetnek az érdeklődők. Többek között az orrszarvúakkal és lajhárokkal is meg lehet majd ismerkedni. Emellett az állatkerti állatorvoslás rejtelmeibe is bepillantást nyújtanak a szervezők.

Május 30-án, azaz most csütörtökön újabb exkluzív esti sétát tartanak a Budapesti Állatkertben. Ezúttal az állatorvosi klinika, a Szavanna-ház, illetve a Pálmaház lesz a három fő helyszín.

A séta résztvevői a gondozók segítségével testközelből is megismerkedhetnek például a szélesszájú orrszarvúakkal vagy éppen a lajhárokkal. De megmutatják az Állatkert korszerűen felszerelt klinikáját, sőt még azt is, hogy

hogyan működik az altatópuska és a többi távinjekciós eszköz.

A program csütörtökön este a szokásos nyitvatartási idő után, 18:30-kor kezdődik, a séta az Állatkert főbejáratától indul. A résztvevőket a sokféle állatos élmény mellett frissítők, finom harapnivalók, valamint ajándékok is várják.

Ahogyan azt a Magyar Állatvédelem korábban már megírta, az Állatkert az idei évben a mostani alkalmon felül még nyolc exkluzív, kulisszák mögötti esti sétát tart.

Havonta kettőt, egészen szeptemberig.

A csoportokat az Állatkertet jól ismerő, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakemberek vezetik. Az egyes állomáshelyeken, állatházaknál pedig az ott dolgozó állatgondozók a házigazdák. Az ő segítségükkel lehet megismerkedni a gondjaikra bízott állatokkal és a velük való munka titkaival, ami igazán új élményeket jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Magyar Állatvédelem, fotók: Fővárosi Állakert hivatalos Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Árulkodó a levegőben lévő DNS: kimutatja, hogy milyen állatok laknak egy állatkertben

Marci

Tortát kaptak az állatok az Állatkert 157. születésnapján

Viki

Már hét fős a kecskeovi a Debreceni Állatkertben

Marci