Image default

Fiatal lányok mentették meg a fészekből kipottyant rigó fiókák életét

Fiatal lányok mentették meg a fészekből kipottyant rigó fiókák életét! Persze ehhez kellett a Fehér Holló Vadmentők gondoskodása is!

Pár napja egy délután egy veszprémi játszótéren fiatal lányok észrevették, hogy egy nagyobb madár szállt egy fához, ezután pedig leesett valami. Közelebb érve 4 kis madarat találtak a földön – kezdte bejegyzését a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont.

Mint írták, az apró fekete rigó fiókák közül három olyan rossz állapotban volt, hogy alig lélegeztek már. Az oldalukon feküdtek, és a szemük csukva volt.

Ezután a vadmentők egyik munkatársa melegítő párnára tette a kihült testű rigó fiókákat. Egy órával később azonban az apróságok éledezni kezdtek.

“Nem akartam hinni a szememnek. 4 nyitott szempár pislogott rám egymáshoz bújva, ülve a takaró alól.”

– írta Bea, a rigó fiókák megmentője.

“Este sajnos az egyik feladta a harcot közülük. A magasból való esés – belső sérülések – miatt azonban csoda, hogy hárman jól vannak egyelőre. Számoljuk a napokat, és reménykedünk, hogy velük már nem lesz semmi baj.” – zárták a posztot bizakodóan!

Néhány napja törött szárnyú meggyvágó életét mentették meg a Sóstó Vadvédelmi Központban

Az ablaknak ütközött madárka életét vesztette volna, ha nem érkezik időben a segítség! A meggyvágó (Coccothraustes coccothraustes) csőre elképesztően erős, 50 kg körüli nyomást is képes kifejteni – írja Facebook bejegyzésében a Központ. Megjegyzik, a röntgenen is látszik milyen masszív szájszerv, a legkeményebb csonthéjas gyümölcsök magja sem okoz neki problémát. A meggyvágó a legnagyobb termetű pintyfajunk.

Sajnos az ablakok őt is megtréfálják, ez a meggyvágó nagy erővel ütközött és szilánkosra törött a szárnya.

A stáb ‘összelegózta’ és már eszik is. A teljes felépülése azonban még erősen kérdéses – írták. Mi mindenesetre nagyon szurkolunk neki!

(Forrás:  Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Babszem méretű cickányokat mentett a Fehér Holló!

Erik

Szemétbe ragadt egy fokozottan védett madár – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Indul az Online Konzultáció az Állatrendőrségről! Töltsd ki Te is!

magyarallatvedo