Image default

Kilőtték a medvét, amely öt embert sebesített meg

A szlovák Környezetvédelmi Minisztérium megerősítette a hírt, hogy Liptószentmiklóson kilőtték azt a medvét, amelyik még március közepén öt embert megsebesített.

Az index.hu azt írja, még március közepén két embert vett üldözőbe egy medve a liptószentmiklósi járásbeli Deménvölgy község területén. Egy férfi épségben került elő, azonban egy nőre holtan találtak. A környezetvédelmi minisztérium is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Tájékoztatásuk szerint az incidens áldozata egy 31 éves belorusz állampolgár.

Úgy tudni, öt személy – egy tízéves kislány, egy 32 és egy 72 éves férfi, egy 49 és egy 58 éves nő – megsérült.

Ők karmolást vagy medveharapást szenvedtek.

Most arról érkezett a hír, hogy március 26-án, kedden 21 óra 50 perckor kilőtték a medvét – írja az Új Szóra hivatkozva az index.hu.

A kép csak illusztráció

Tomas Taraba környezetvédelmi miniszter a közösségi médiában írta meg, hogy biometrikus adatokkal ellátott drónokat használtak az állat azonosításához, és köszönetet mondott a helyszínen tartózkodó egységeknek.

Korábban a Magyar Állatvédelem felhívta a figyelmet arra, hogy több medvetámadás történt az utóbbi időben, melyből volt halálos kimenetelű is. Most Észak-Szlovákia több járásában is rendkívüli helyzetet hirdettek. Március 21-én éjféltől Besztercebánya 13 járásából 10-ben rendkívüli helyzetet hirdettek. Az intézkedés a Besztercebányai, Breznóbányai, Selmecbányai, Gyetvai, Losonci, Rimaszombati, Zsarnócai, Garamszentkereszi, Zólyomi, Poltári járást érinti.

Magyar Állatvédelem, a fotó csak illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Szalma és széna égett, egy kutya elpusztult

magyarallatvedo

Megkérte a medvét, hogy csukja be az ajtót, és becsukta – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Ezen a napon figyeld, hogy a medve előbújik-e a barlangjából

Marci