Image default

Látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel készül a Budapesti Állatkert a Föld Fesztiválra

A Föld napja alkalmából háromnapos Föld Fesztivált tartanak a Budapesti Állatkertben péntektől vasárnapig. Az Állatkert és partnerszervezetei gazdag programkínálattal, sokféle élménnyel várják a gyermekeket, családokat a környezetvédelem és a természetvédelem témakörében.

A Föld Fesztivál első napjával indul az Állatkertben a főszezoni állatbemutatók, látványetetések, állattréningek sorozata is.

Tanulmányi csoportokat és családokat is várnak

A Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából több napon át tartó rendezvényt tartanak, Föld Fesztivál néven. Az idei évben a Föld Fesztiválra április 19-től 21-ig, azaz e heten péntektől vasárnapig kerül sor. A pénteki napon elsősorban a tanulmányi csoportokat, szombaton és vasárnap pedig a családokat várják változatos programokkal, élményekkel.

Pénteken kilenc, hétvégén tizenhét állomáshely várja az érdeklődőket szerte az Állatkertben, különféle témákkal és aktivitásokkal. Az egyik állomáson például az állatkerti vadállatmentő munkát mutatják be, egy másikon a növények világának titkait lehet megismerni, de lesz zoopedagógiai állomás és kreatív kézműveskedés is.

Színes programokkal vár a Föld Fesztivál

Az Állatkert különféle partnerszervezetei is jelen lesznek a Föld Fesztiválon. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület fenntarthatóság-játszóházzal készül, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozata a Madárbarát kert programot, az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya pedig a hazai hüllők és kétéltűek világát mutatja be.

A Herman Ottó Intézet állomásán az év emlőséről, a vadmacskáról lehet sokat megtudni, az ATK Talajtani Intézet és a Magyar Talajtani Társaság jóvoltából a talaj jelentőségével ismerkedhetünk, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület pedig interaktív természetvédelmi állomással jön a Föld Fesztiválra. Lesz még Ökocsiga játszóház, valamint komposztálással, meteorológiával és levegőtisztaság-védelemmel foglalkozó állomás is.

Állattréningek, látványetetések

A Föld Fesztivál ideje alatt, április 19-én indul útjára a Légy ott! programsorozat is, amely az egész főszezonban, kora őszig naponta több állattréningből, látványetetésből, állatbemutatóból áll. Lesz többek között oroszlánfóka tréning, pingvin és sörényes hangyász látványetetés, sőt elefántiskola is.

Ezeket a programokat az állatkerti munkatársak előre meghirdetett időpontokban tartják, így a látogatók előre meg is tervezhetik, hogy melyik Légy ott! programon szeretnének részt venni.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Önfeledten pancsol családjával Samu, a kiselefánt – VIDEÓ

Marci

Árulkodó a levegőben lévő DNS: kimutatja, hogy milyen állatok laknak egy állatkertben

Marci

Ennél cukibb ma már nem lesz: így mókáznak a pandák a hóban – Videóval

magyarallatvedo