Image default

Friss információk a fejbe lőtt füzesabonyi kutyáról

Brutális videó jelent meg tegnap reggel a facebookon. A videó azt mutatta, hogy egy füzesabonyi telephelyen fejbe lőtték egy kutyát, aki csak vergődik a felvételen. A kutyus a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány segítségével  a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba szállították és mostantól a Noé Állatotthon Alapítvány védence.

FRISS:

A NOÉ Állatotthon Alapítvány a Facebook oldalán adott hírt a védencükké vált kutyáról, aki jelenleg a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban gyógyul. A kutyus a Shot nevet kapta, érkezésekor alultáplált volt, tele volt bolhákkal és több kullancs is volt benne. A lövés a füle tövénél hatolt a fejébe és a szemén keresztül távozott a sörétek nagy része. A NOÉ által nyilvánosságra hozott röntgenfelvételen látszik, hogy bőven maradt még bent.

A kutya kapott tetanusz szérumot, fájdalomcsillapítókat és minden fontos életmentő gyógyszert.

“Jelentős idegrendszeri tünetei voltak – megmaradt szemén un. nistagmus, szédülés dülöngélés -, szerencsére reggelre ezek nagy része lényeges javulást mutatott” – írja az alapítvány, hozzátéve: az állatorvos úgy döntött, hogy a kutyát megműti és eltávolítja a szétlőtt szemgolyó maradványát, valamint megpróbálja a lehetőségekhez képest megtisztítani a szöveteket a bent maradt sörétektől.

Az alapítvány felhívja a figyelmet arra, hogy a kutyus a legjobb kezekben van, a legmagasabb szintű ellátást kapja. Ugyanakkor rámutatnak: ilyen jellegű fejsérülésnél és idegrendszeri tüneteknél sajnos nem lehet a jövőbe látni.

Korábban írtuk:

A rendőrség megkeresésünkre tájékozatatott minket, hogy maradandó egészségkárosodást okozó állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 65 éves füzesabonyi férfi ellen, aki a gyanú szerint október 19-én délelőtt egy telephely udvarán, feltehetőleg egy légpuskával meglőtt egy kutyát.

A lövéstől az eb bal szeme súlyosan megsérült. A férfi gyanúsítotti kihallgatásakor részben elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség szűkszavú tájékoztatásával szemben a magyarallatvedelem.hu két egymástól különböző forrásból is úgy értesült, hogy a lövést nem légpustkával, hanem 22-es kisgolyós puskával adták le.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Csontsoványra éheztette és elhanyagolta kutyáját egy férfi Porván

magyarallatvedo

Győzelem! Begyűjtik a varjúcsapdákat a XIII. kerületben

Viki

Vádemelés: engedély nélkül üzemeltettek egy érdi magánállatkertet

Marci