Image default

Széttépte a medve az idomárt, aki elfelejtette levenni a maszkját

Az állat nem ismerte fel a ketrecébe lépő férfit és szinte darabokra tépte – írja a 24.hu.

A Ladbible számolt be egy moszkvai cirkuszban történt tragédiáról. A társulat egyik idomára, Valentin Bulich a járványügyi szabályoknak megfelelően arcmaszkban dolgozott a színfalak mögött, az arcát eltakaró kiegészítőt pedig akkor sem vette le, mikor bement a cirkusz egyik medvéje, Yasha ketrecébe.

A férfi elfelejthette, hogy rajta van a maszk, a medve így viszont nem ismerte fel őt és szétmarcangolta. A többi dolgozó azonnal érzékelte, hogy hatalmas a baj és rögtön az idomár segítségére siettek, próbálták kirángatni őt az állat karmaiból. Az ő elmondásuk szerint a medve szinte teljesen letépte a férfi fejéről a bőrt, és a testét is teljesen szétszabdalta. Bulich még élt, mikor kimenekítették, munkatársai pedig azonnal értesítették a mentőket, a férfi azonban a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A kollégái nem tulajdonítottak nagy jelentőséget annak, hogy a férfi egyedül ment be a medve ketrecébe, mivel az állat jól ismerte őt, maga a procedúra pedig egy sima takarítás volt, amit az idomárok mindennap megcsinálnak.

Az esetet követően azonnal vizsgálat indult a cirkuszban, de mint kiderült, minden megfelelt a biztonsági előírásoknak, így az egyedüli elfogadható magyarázat az, hogy az idomár egyszerűen elfelejtette, hogy rajta van a maszk.

Ez a szörnyű tragédia nem történehtett volna meg, ha több nagy cirkuszhoz hasonlóan ott is betiltották volna az állatprodukciókat, mint ahogy erről korábbi cikkünkben írtunk. Az állatok kizsákmányolása már sok helyen nem fér bele, felismerték ezt a jogalkotók is, hiszen Európában már több mint 20 ország döntött úgy: véget vet a vadállatok cirkuszi szerepeltetésének.

24.hu nyomány magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Négy hónap után hazatért az ukrán család, hűséges kutyájuk otthon várta őket

Viki

Horgászás közben akadt egy orosz kislány százezer éves mamut lábszárcsontokra

Erik

Medvecsalád jár Bükkzsérc környékén

Viki