Image default

Keservesen síró vak és süket kutyát mentettek a tűzoltók

Vak is, süket is volt az a kutya, amelyiket Szekszárdon, a Séd patak mellől mentették ki a jólelkű tűzoltók – adta hírül közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi főigazgatóság. Az esetről a kutyus egyik mentője, Sebestyén Gyula számolt be a Facebookon.

Bajba jutott kutyushoz kértek segítséget a minap Szekszárdon. A tűzoltók szolgálatváltás közben indultak is a bejelentés helyszínére. A kiérkező szakembereket egy több méter mély árok vízelvezetőjébe esett eb várta, aki keservesen sírt.

„Mentését bajtársaimmal felszerelések segítségével megkezdtük. Már nagyon szerette volna szegény, hogy kijöhessen, semmi ellenérzése nem volt, hogy pokrócba csomagolva elhagyhassa kényszerű börtönét” – mesélte Sebestyén Gyula.

Hozzátette, mivel a menhellyel nem sikerült a kapcsolatot felvenniük, nem hagyták sorsára, beültették a szerbe.

„Tettünk egy próbát a chip leolvasás terén, amely pozitív eredményt hozott” – mesélte. A gazdi érkezéséig a tűzoltóságon helyezték biztonságba a kutyust, akit megitattak és egy kis vackot is kapott.

Türelmes, nyugis, jelenlegi helyzetét elfogadó kis házőrző, mint utólag kiderült a senior kategóriát képviseli éltes, 14 éves korával. A vak és félig süket kutyus a Gubanc névre hallgat.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Tűzoltók szabadították ki a kerítésbe szorult kutyust

magyarallatvedo

Kútba esett kutyát és beszorult cicát mentettek

magyarallatvedo

Szekszárdi tűzoltók mentettek ki szorult helyzetéből egy kicsi vaddisznót – KÉPEKKEL

magyarallatvedo