Image default

Gyönyörű pumakölyök született Gyöngyösön

Gyönyörű pumakölyök született Gyöngyösön! A kicsi túlesett a vizsgálatokon, és már követheti anyját a kifutóra.

A gyöngyösi állatkert hatalmas boldogsággal osztotta meg Facebook-bejegyzésében

Kis állatkertünk tavalyi egyik, -hanem a legnagyobb- öröme volt, hogy elmondhattuk magunkról az országban több mint 20 év kihagyás után nálunk született először puma kölyök.

Most pedig újra van okuk az örömre, hiszen idén ismét pumakölyök született az intézményben. Az idén július 26-án világra jött kölyök már kellően erős. Túlesett az első állatorvosi szemrevételezésen, így követheti a nőstényt a szabadba. Fokozatosan fedezi fel maga körül a környezetet ezért néha még félénk és szorosan követi mamáját, ám ahogy telik az idő, egyre bátrabb lesz – írták.

Hozzátették: a látogatók a kis pumát és Bellát a délelőtti időszakban láthatják a a puma kifutóban 9 és 12 óra között. Délután a hím Baku látható ugyanott.

A nyíregyházi pumakölykök is szépen növekednek

Rekord gyorsasággal növekednek és már az ivarérett egyedekhez hasonló színezettel is rendelkeznek a Nyíregyházi Állatkert tavaly született puma kölykei – írtuk meg tavasszal.

A tavaly nyáron születtett pumák alig 8 hónap elteltével már szinte teljesen a felnőtt egyedekre hasonlítanak, köszönhetően a szakemberek gondoskodásának.

Mint ahogyan azt az állatkert bejegyzésében írta, a puma egykor egész Észak-Közép és Dél-Amerikában elterjedt faj volt, mivel igen jó alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Egyedszáma azonban manapság csökken, a legnagyobb veszélyt az élőhelyeinek elvesztése , valamint a vadászat jelenti számára. További érdekesség, hogy tekintélyes testmérete ellenére ( 120kg ) a puma rendszertanilag nem a nagymacskákhoz, hanem a kismacskákhoz, vagyis a macskaformákhoz tartozik.

(Forrás: Gyöngyösi Állatkert Facebook oldala)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kiderült, hogy a vérszomjas oregoni puma csak egy nagyra nőtt házi cica

Erik

A kihalás szélén álló szumátrai orrszarvú született Indonéziában

Erik

Cuki bölény kislány született a Miskolci Állatkertben

Erik